Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Od 29. ožujka prikupljaju se potpisi za NATO referendum

Odbor za referendum o NATO-u od 29. ožujka do 12. travnja organizirat će prikupljanje potpisa na zahtjev za raspisivanjem referenduma o ulasku Hrvatske u NATO u 60 gradova diljem zemlje.

Glasnogovornici Odbora Lana Vego i Aleksandar Hatzivelkos istaknuli su da je Odbor za referendum o NATO-u nepristrano tijelo koje se ne izjašnjava ni za, niti protiv ulaska Hrvatske u NATO. Podršku su dobili i od Centra za ljudska prava, u kojem drže kako je ulazak Hrvatske u NATO strateška odluka za koju bi svakako trebalo iskoristiti referendum.

U Odboru su uvjereni da će za dva tjedna bez problema prikupiti traženi broj od 10 posto glasova birača s obzirom na veliku podršku raspisivanja referenduma među građanima putem anketa. Osim u Hrvatskoj, Odbor za referendum o NATO-u je spreman prikupljati potpise i među biračima 11. izborne jedinice i pripremaju mjesta za prikupljanje potpisa u SAD-u i Australiji.

Odbor za raspisivanje referenduma o NATO-u poziva zainteresirane pojedince i udruge iz Dubrovnika, Knina, Gospića i Sinja, gdje još nemaju svoje volontere, da im se jave kako bi se građani i ondje mogli izjasniti o zahtjevu Odbora. Potpisi će se prikupljati i putem Interneta na adresi www.natonareferendum.org .

Post je objavljen 19.03.2008. u 14:51 sati.