Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Prištinski mediji o neredima na sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice

Svi mediji na albanskom jeziku u Prištini danas opširno izvješćuju o jučerašnjim krvavim neredima na sjeveru Kosovske Mitrovice i prenose ocijene nekih dužnosnika Sjeveroatlantskog saveza na Kosovu da je za nasilje odgovoran službeni Beograd.

Pod naslovom "NATO drži odgovornim Beograd za nasilje na sjeveru Mitrovice" dnevnik Zeri piše da su se prvi put od dolaska na Kosovo pripadnici međunarodnih mirovnih snaga KFOR-a suočili s napadima vatrenim oružjem, što se smatra najvišim stupnjem napada na pripadnike KFOR-a.

U članku "KFOR ratom preuzima sjever", Koha ditore detaljno izvješćuje o događajima u Mitrovici i prenosi izjavu glasnogovornika NATO-a Jamesa Apparthuraija kako će NATO nastaviti odlučno odgovarati na svaki oblik nasilja, gde za to bude bilo potrebe na cijelom teritoriju Kosova.

U jučerašnjim nemirima u Mitrovici ozlijeđeno je 45 pripadnika KFOR-a, 63 pripadnika UNMIK policije i nekoliko desetaka Srba.

U zgradi suda uhićene su najprije 53 osobe, koje su od petka nasilno zauzele zgradu suda. Prosvjednici su presreli vozila UNMIK-a kojima su uhićeni odvođeni te oslobodili 21 uhićenog, dok je preostalih 32 prebačeno u pritvor u Prištinu, otkuda su poslijepodne svi pušteni.

Post je objavljen 18.03.2008. u 11:54 sati.