Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Svilanović: Ulazak u EU i NATO rješenje je problema Srbije

Bivši srbijanski šef diplomacije Goran Svilanović rekao je u subotu u Beogradu da je za Srbiju ulazak u Europsku uniju i NATO odgovor na probleme sa kojima ta zemlja danas suočava.

- Uspostavljanjem političke stabilnosti u zemlji Srbija ima velike šanse na putu ka Europskoj uniji - rekao je Svilanović na tribini "Europska unija i Srbija: Izazovi i perspektive" te je istaknuo da do te stabilnosti neće doći ukoliko se ostvari namjera Vojislav Koštunice da vlast preda Srpskoj radikalnoj stranci.

Svilanović On nudi dvije opcije koji mogu utjecati da ta namjera ne bude realizirana. Prva je da predsjednik Boris Tadić (Demokratska stranka) s Mlađanom Dinkićem (G 17 Plus) i Rasimom Lajićem (Sandžačka demokratska partija) ostvari za jedan glas bolji rezultat od SRS-a. Druga opcija je da Liberalno demokratska partija Čedomira Jovanovića ostvari jedan glas više od Socijalističke partije Srbije.

Živorad Kovačević iz Europkog pokreta Srbije smatra da Srbija nema alternativu europskim integracijama, pogotovo kada su u pitanju ekonomski odnosi. Sudionici skupa složili su se da su nadolazeći parlamentarni izbori u Srbiji, raspisani za 11. svibnja, poslije onih 2000. godine, najvažniji za Srbiju i njezin put k Europskoj uniji .

Post je objavljen 17.03.2008. u 18:29 sati.