Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mkronike

Marketing

VN Australije - počelo je počelo :-))

Ovaj smo dan čekali mjesecima!
Zbog toga mi nije bilo nimalo teško iskočiti iz kreveta u 5:10 iako sam tek oko 1:30 legao. Nisam se još ni "dobio" u potpunosti, a točna k'o švicarska ura, na vratima je već bila Xena. Prije nego je prva moka zakuhala, stigao je i GuardianAngel, a par minuta nakon starta, na opće čuđenje ustala je i Suputnica. Još samo da Triplea nisu zajebali s TeamBuildingom i gdje bi nam bio kraj...

Image Hosted by ImageShack.us


Uglavnom, jedna od najkaotičnijih i najzanimljivijih F1 utrka koje sam u životu gledao, a da nije padala kiša (ovakav je kaos po kiši možda i za očekivati, ali po suhom...).

Toliko se toga događalo da neću ni pokušati sve prepričati. Recimo samo da je Lewis Hamilton suvereno pobijedio, a da je iza njega bio pakao. Najlošija utrka za Ferarri u zadnjih par godina. Brojna izlijetanja Raikkonena, sudar Masse i na kraju zabilježen jedan bod, a da nijedan vozač nije prošao kroz cilj (da, moguće je, vozačima koji su odustali nakon što su odradili 90% utrke se priznaje kao da su je dovršili, a budući da je završilo samo 6 vozača, osmo mjesto 1 jedan bod pripalo je Kimiu koji je odustao (mislim) 5 krugova prije kraja. Na isti način je 2 boda za sedmo mjesto dobio sjajni debitant Sebastien Bourdais u Toro Rossu.

Vrlo napeta je u zadnjim krugovima bila i borba Heikkia Kovalainena i Fernanda Alonsa za 4 mjesto. Bilo je sigurno strasti i simbolike u toj borbi budući da su ta dvojica zamijenila timove nakon prošlogodišnjih dramatičnih događanja. Uglavnom, najprije je Alonso majstorski "na prijevaru" pretekao Heikkia dok je ovaj preticao Kimia, potom je nekoliko krugova kasnije Heikki to uspio vratiti (na opće oduševljenje u McLarenu), da bi potom samo par zavoja kasnije malac greškom pritisnuo tipku na volanu za usporavanje brzine u boksu (imaju regulator jer je brzina u boksu strogo ograničena), što je Alonso iskoristio i vratio se na 4. poziciju. Ne bih volio bit na Heikkievom mjestu, Ron Dennis će mu krv popiti.

Drugo i treće mjesto zauzeli su Nick Heifeld za BMW i Nico Rosberg (prvo postolje u karijeri za mladog majstora) za Williams (prvo postolje nakon 3 godine suše za tu slavnu momčad). Obojica su vozili dobro i klonili se nevolja pa tijekom utrke jedva da smo ih i vidjeli.

Što još spomenuti? Sudar Davida Coltharda i Felipea Masse je bio spektakularan i vjerojatno je osuđen na veliku YouTube popularnost, a već su počele i gadne medijske svađe njih dvojice oko toga tko ga je skrivio. Spektakularno je bilo i izlijetanje Tima Glocka u Toyoti koje je srećom prošlo bez ozljeda po vozača. Roberta Kubicu u BMW-u, koji je bio sjajan cijelog vikenda i koji je skoro preuzeo vodstvo u prvom zavoju, je iz utrke izbacio Kazuki Nakajima u Williamsu, zbog čega je Japanac i kažnjen s pomakom od 10 startnih mjesta za sljedeću utrku. A kažnjen je i Rubens Barrichello i to najprije sa stop-and-go kaznom od 10 sekundi jer je ušao u boks u vrijeme kad se to nije smjelo, pa nakon utrke i diskvalifikacijom sa 6. mjesta zbog izlaska iz boksa pod crvenim semaforom. Dok nekom ne smrkne, drugom ne svane, Rubinhova diskvalifikacija donijela je po jedan bod na početku spominjanima Bourdaisu i Raikkonenu.

Eto, tako je to bilo. Nastavak slijedi za tjedan dana u Maleziji na stazi Sepag u Kuala Lumpuru.


Post je objavljen 16.03.2008. u 17:13 sati.