Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/triesduja

Marketing

Promocija Triesduje u O.Š. "Trsat"

4.3.2008. u 8,45h OŠ "Trsat"

Učenicima sedmih i osmih razreda O.Š "Trsat" u petak, 14.03.2008.sa početkom u 8,45h, predstavljen je roman za mlade "Triesduja",te videospot "My Seagull".
Na promociji su sudjelovali; autorica "Triesduje" Tatjana Udović i novinar i tvvoditelj, te izvođač "My Seagull"-a Leo Pavela.

Većina učenika ove škole, đaci su pješaci i ne voze se često autobusima, a posebno ne onim koji vozi prema Opatiji - triesdujom, pa im je ovaj roman bio izrazito zanimljiv. Ali nije zanimljivost ovoga romana sama vožnja, već borba za mjestom u društvu. Svatko od nas želi biti zapažen, ali ekipa opisana u "Triesduji" to pokušava postići na negativan tj. agresivan način.
Trsački osnovnoškolci izjavili su da se oni sami nikada nisu našli u sličnim situacijama, te se javilo dosta onih koji se bave sportom, pa su podržali ideju da zapažen u društvu možeš biti i na neki drugi način - Mladi ljudi koji se bave sportom ostvaruju vrhunske rezultate, dobro izgledaju, uvijek su glavni u društvu, a imaju i novaca koliko im treba...


Predstavljanje romana o autobusu koji vozi prema Opatiji, upotpunilo je i jedno predavanje o turističkoj geografiji. Riječ je zapravo o glazbi, odnosno o predstavljanju videospota Lea Pavele "My Seagull".
"My Seagull" je engleska verzija legendarne pjesme Zdenka Runjića "Galeb i ja". Za pjesmu "Galeb i ja" nikada nije snimljen videospot, a videospot za pjesmu "My Seagull" snimljen je na najljepšim lokacijama Sj. Jadrana, pa je to dobra promocija Hrvatske u svijetu. Stoga su učenici uživajući u samoj glazbi, uživali i u snimkama prelijepe hrvatske obale. A ono što smo mogli zapaziti je, da u ovoj školi ima jako puno zaljubljenika geografije! Zasigurno je profesorica zemljopisa veoma zadovoljna i ponosna na njih!! Zato su im podjeljene karte Hrvatske, te informativni časopis Primorsko-goranske županije.


Nakon četrdesetipetominutne promocije, stigle su vrijedne učenice novinarske grupe sa pripremljenim pitanjima i diktafonom za intervju.

Post je objavljen 14.03.2008. u 14:03 sati.