Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/skraping

Marketing

Osvrt

Završio je treći Škraping po redu. Rekordan broj prijava na jednu trekking utrku, više od 359 prijava, obečavao je najmasovniji outdoor sportski događaj sezone u ovoju europskoj regiji.
Loše vrijeme do pred sam start utrke, orkanska bura i snježna mečava, dovele su do brojnih odustajanja , što je u konačnici rezultiralo sa 173 natjecatelja na startu utrka, 60 na stazi od 45 km i 113 natjecatelja na stazi od 25 km.
Osim brojnih domaćih natjecatelja, na startu su brojni bili i Slovenci, a bilo je natjecatelja i iz Švedske, Belgije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Image Hosted by ImageShack.us


Na dan utrke u subotu, 8.3., jutro je svanulo sunčano, vedro, toplo i bez vjetra. Temperatura viša od 15°C i povremeni lagani povjetarac činili su najidealnije vremenske uvjete za ovu utrku. Dugo pripremani Škraping, mogao je krenuti!
Stazu od 45 km prvi su zajedno prosli u cilju Slovenci Brane Brezovec, Robert Pobežin i Bojan Jevševar I to za 6 sati i 5 minuta, u kategoriji muškaraca, a najbrže žene bile su Hrvatice Ana Ješovnik i Darija Bostijančić, koje su stazu od 45 km pregazile za 7 sati i 33 minute.
Najbrži muškarac Light utrke od 25 km bio je pravo iznenađenje u trekking. Lokalni mladić iz Banja. Jerko Kovačić, inaće nogometaš NK Sv.Mihovila, ušao je u cilj za 3 sata i 30 minuta. Nekoliko sekundi iza prvoga, kroz cilj je prošao Šveđanin Jesper Norman.
Najbrža žena u Light kategoriji bila je Pavla Kovač, koja je stazu duljine 25 km pregazila za 4 sata i 59 minuta, a nekoliko minuta nakon nje, kroz cilj su prošle Gordana Čižmek i lokalna natjecateljica iz mjesta Neviđane, Marijana Kučina.
Ultra staza ovu godinu bila je dulja I zahtjevnija od prošlogodišnje, a Light staza, po riječima natjecatelja, bila je pravi užitak.
Posljednji su prošli kroz cilj za 9 sati i 48 minuta.
Dobra organizacija pomoći i spašavanja kako na kopnu tako i na moru i odlična koordinacija sa Gorskom službom spašavanja stanice Zadar, rezultiralo je minimalnim brojem intervencija i ozljeda do sada.
Zabavni program uključivao je nastup mladih riječkih rockerica, ženski bend Angels.
Svi natjecatelji dobili su prigodni poklon i diplome, a natjecateljice i ruže, koje su obilježile Međunarodni Dan Žena, 8. Ožujak.

FOTO GALERIJA (update non-stop)

REZULTATI



Post je objavljen 10.03.2008. u 14:35 sati.