Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/morganarealm

Marketing

8. ožujka 2008. Sto godina kasnije...

VJEŠTICE JEDNE!!! Sve ćemo vas zapaliti!
U nekoliko stoljeća spaljeno je milijune žena pod optužbama za vještičarenje.
Kroz cijelu povijest do današnjeg vremena demokracije i zaštite ljudskih prava žene bivaju silovane.
Žene su slabije školovane i tako slabije konkurentne za bolje plaćena radna mjesta. Dodatno osiguranje drži ih na pristojnoj udaljenosti od znanja – trik s djecom – što više to bolje. Kad ih već rađaju, neka se i brinu o njima! Kao da su ih same pravile?
Žene prihvaćaju bilo kakve poslove, pa i slabije plaćene, na kraće radno vrijeme. U Hrvatskoj su plaće žena 11 posto niže od plaća muškaraca! Ista stvar i s mirovinom.
Žele li se baviti politikom, moraju se potpuno odreći ostalog. Za bavljenje tako javnim poslom treba puuuno vremena i obrazovanja. Samo onih 20 posto najupornijih žena nekako se uguralo u Sabor.

Prije stotinu godina, 8.ožujka 1908. godine rekle su STOP! Petnaest tisuća žena u NY zahtjeva kraće radno vrijeme, veće plaće i pravo glasa.
Socijalistkinja Klara Zetkin organizirala je 1. međunarodnu konferenciju žena u Kopenhagenu. Ustanovljen je Međunarodni DAN ŽENA!
Neke stvari su se popravile… Stečena su prava na vlasništvo, pristup obrazovanju, ali kako se ta prava realiziraju u praksi..?

Kakva je ženska stvarnost u Hrvatskoj?
U rodilištima nam padaju stropovi, mlate nas, siluju, ubijaju neznanci, znanci i muževi. Koliko bi se stropova moglo popraviti, koliko života spasiti, koliko stolaca kupiti za blagajnice po svim tim Kaufland/Konzum/Kerumima? A stotine milijuna kuna dijele se dečkima u kopačkama…
DAME, sretan DAN ŽENA! Posvetite ga SEBI.



Post je objavljen 08.03.2008. u 22:36 sati.