Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/janjoblog

Marketing

DOBRI GRADONAČELNIK I ZLOČESTI VEČNIKI

Moram vam divanit o temu kako je bilo jučer na Gradskemu veču, jerbo je bilo dost zanimljivo i divanilo se o svemu o čem san ja mislela ovih dani, i kaj mi je na um padalo. Slušala san izvešča o lopovi svake vrste, i oni polako propadadu i ni ih tako puno, svake godine sve manje, a bogatih i onih boljih familij sve više, to je dobro i ja se temu radujen.
Vatrogasci su gasili kulko su mogli i stigli, i sve su dobro naredili a kaj su one dvi ženske tako stradale, lahka im zemlja, valja više neče niki jer je lipo Bego rekal da nek ne palu trave i korov, jer se more tako kaj dogodit ako se to dela. Ja se z njim slažem i tako bi i sama pripovidala da san gradonačelnik.
Gospon Janko, lipo je napisal sve o našoj zoni, delaju svi kaj sapeti, i naredil je plan da će do 2012. leta bit zona puna ko čep, da će bit kulko sam razumila i premalo naroda u Ogulinu za delat, i kad sve to lipo fine i naredi, taman če morat pojt u penziju jer če bit star. A šteta, šteta gospon Janko, uvik je vami tako, kad god se vi razdelate i sve naredite morate pojt na drugo mesto.
Ja kulko vas poznam vi ste jako vridan i brižan čovik, a morda i krene i tamo kadi ste vi, bog vam pomogal.
Gospon Tonković, večnik je u diskusiji spominil nekakovu subjektivnu slabost, kakvu slabost gospon večnik, kemu je slabo mora pojt doktoru i na bolovanje, a kod nas više nima subjekti, svaki ki misli da mu se netreba spomenit ime govori o subjekti, niki ne veli ja sam kriv, ili ja san bil slab, neg subjektivna slabost, ajte gospon Tonković, kaj je vam…, pa subjekti imaju imena ili špic namete ili posal, pa recte…
Ja sam se jako najedila na oneg gospona večnika, subjekta Bokulića, kaj ide pitat našega Begu da mu pismeno napiše ono sve o dvorani i o gostioni u dvorani i to je jako naljutilo našega gradonačelnika Begu da san ja mislela da če mu dojt slabo i da če ga nedaj bože.. i evo ga, dojde naš Tone lipo za gradonačelnika grada Ogulina.
Ma kako ga more tako pitat na veču, ko ide u eter i maltetirat po dva tri puti i na svakem veču, kad lipo more u miru i tišini dojt k njemu i pitat ga ko čovik za stolum njegovim radnem o temu i evo ga, naš če Bego lipo oprit prvi ladil i pokazat prstum transparent i reč, -evo ga, si ga videl?-, Gspon večnik če reč -Jesan, gospon Gradonačelnik, naš če Bego lipo zaprit ladl i ovaj če mučat jer je videl i gotovo, a isto tako svaki ki se sekira more dojt lipo kod njega i ako naš Bego bu imal vremena i ako bude na svojem poslu če mu pokazat i briga če projt.?
Mene to ne muči pa neču ni pojt, ali opet si mislin da bi mora bilo manje posla kad bi to kaj je na tem transparentu čulo više naroda preko etera, pa bi naš Bego imal manje posla, pa ja predlažen da se on ne bi tuliko mučil sa svimi ki su u brigi, kad koji večnik lipo pita, samo kratko reče. Gospon večnik, dobit čete odgovor u pismenem obliku, i to pokašte tim zabrinutim građanim i seljakim i gotovo.
I on, večnik Božić isto, kaj imaju oni ki ne plačaju porez pitat kulko se poreza na dvoranu potrošilo, kaj oni to pitaju kad ne delaju i nisu platili poreza i nisu njihovi novci tamo, kakove su to bedastoče?
Pravo veli naš Bego, da radi tih stalnih pitanji ljudi mislu da naša vlast ništo mulja i da mislu da bi oni mogli kaj naredit kaj ni nam po volji i od koristi za nas. Kakova bi to vlast bila kaj bi ništo mutila i nešto delala da narod ni upoznat i da ne pita svit ki ga je izabral, kaj je tim večnikim ja se lipo pitam?
A joj, joj, Park Kralja Tomislava isto netreba nikega zabrinjavat, jedna gospa Jasmina iz Zagreba lipo je naredila plan za Park i rekla da treba sve porušit, valja ona zna kaj Ogulinu treba, siguro da zna jerbo je ona školovana žena i dobila je kune za to, i zač onada i mi kaj smo tuj ne bi to lipo puslušali. Ali našim je ljudimi palo na pamet, bože mi prosti da se ljutu i denu u brigu radi tega, pa su onda samo pedeset i ništo stabli osudili na smrt a ovi drugi će još ku godinu potegnit. Nove če 24 ili kulko lipe posadit i gotovo. Kakova briga, kaj Ogulinu treba tulko drv po gradu, samo treba čistit u jesen i obrezivat, lipše je petonirano i asfatirano, leta su sve mrzlija i mrzlija i ni lad potreban,, kaj če ti lini penzioneri i zločesta dica bit po parku, pa još po noći da vidu Begu kako broji drva, o bože ludega naroda ?
Ali mene ništo drugo muči, naš Tone ni ni reči rekal, ni usta otvoril, morda ga ni bilo tamo, ali ako je bil pa mučal to mene muči. Da ni on slučajno u zdogovoru sa onim večnikum Bokuličum da sekira Begu, pa da Bego se jako najidi, bože mi prosti, pa bi on mora postal gradonačelnik našega malega grada. Ta politika je nekakova čudna, tuj se stalno nešto mutlja i okreče oko položaji, te ovaj prošal pa ga Bego minjal, pa ostal, pa Tone naš sad minja nešaga Begu, pa …, to meni ništo ni baš, ali kaj moremo?
Nego, moj je Mije slušal, pa bi ja lipo zamolila da bi se znalo kad če bit to nametanje za prodat jelovu graju iz Parka, jer bi moj Mije rad to kupil za cimper na štali i kolnici, kaj se sad zovu gospodarske zgrade, zač u kolnici više ni kol neg Tomo i morali bi to prominit. Z njin bi išal, on mali Miječe sestre čeri sin, zač je jako pametan mali, zna lipo divanit, u poslu baš nima sreče, ali završil je škole, ov saobračaj, pa uvik kad divani svi ga kaj u boga gledamo i slušamo a i lip je pa bi mogal veli Mije pojt z njim, da se pokaže. Ja mislin da bi taj naš mali mogal pojt za političara, jer on svakega svojim divanum opčara i svi ga volu, ali u poslu nima baš sreče, uvik mu niki kajle spušča. I onda je došlo vrime da je gospon presednik Turković kaj je jako fin i nikad se u niš ne meša, samo pazi da se Bego ne bi zadušil kad ga ovi drugi tako na veču idu sto puti pitat o istim stvarim, rekal da se više ne pronosi u eter, tj do mojega radija i ja dalje niš neznan, a morda bi još kaj trebala znat?
Tako da naš Bego ni mogal nam ženam nikako čestitat Dan 8 marta, ki je međunarodni dan i kega su Ujedinjeni narodi, kega smo i mi član 1977 proglasili Međunarodnin i rekli da je to dan ki se treba obilježit a on to jadan nami ni stigal reč, ali sigurno je til i ja se ne brinem oko tega i neču pojt k njemu pitat zač to ni stigal obavit..
Pa ču, ja Janjo, jerbo se ja u svemu s njin slažen, reč,»Drage žene našega malega i lipega Ogulina, ja vam čestitam Dan žena i želim puno uspjeha na svim područjima kao i sreću u osobnom životu«.
Ajte bok!

Janjo, 8 .ožujka 2008.



Post je objavljen 08.03.2008. u 19:24 sati.