Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/borut

Marketing

Triple Crown

Moja predvidjanja iz prethodnog posta se nisu obistinila. Vels je pobijedio Irsku u dablinskom Crock Parku, a Engleska je porazena u Edinburghu. Time je Vels zabiljezio svoj 19-ti Triple Crown (pobjedu nad sve preostale tri ekipe s Otoka) u "Kupu 6 naroda". Neki kazu da je to vaznije od ukupne pobjede u Kupu, kao sto ce Irci reci da im je vaznije da Engleska izgubi od njihove pobjede.

.........................

Sutra ce Francuska na Stade de France docekati Italiju i ako pobjedi (vise se ne usudjujem prognozirati) postoji mogucnost da u posljednjoj utakmici Kupa u Cardiffu slijedece subote zaustavi Velsane na njihovom pohodu prema Grand Slam-u (pobjeda nad svim protivnicima u "Kupu 6 naroda").

Jos nesto znacajno se je danas dogodilo: Jonny Wilkinson je sa danasnjih 6 poena presao u vodstvo na ljestvici najboljih strijelaca u medjunarodnim utkamicama. Sa 1096 poena pretekao je dugogisnjeg rekordera Neila Jenkinsa, kojega smo danas ipak vidjeli na igralistu u strucnoj ekipi velske reprezentacije. Prica se da su ga novinari upitali sta ce sada kada ga Wilkinson "preskoci" i bili razocarani jer su ocekivali ljubomoru, a Jenkins im je odgovorio kako bi Jonny vec davano to bio napravio da nije bilo ozljede zbog koje nekoliko godina nije nastupao.

....................

Valja reci da sam se danas poprilicno izdosadjivao gledajuci utakmice, jer moderni ragbi, sa profesionalnim igracima, sve vise podsjeca na americki nogomet (American football) gdje se silinom osvaja teren, a sve je manje lijepih akcija u liniji. Danas je postignut jedan jedini zgoditak u odista lijepoj akciji Shanea Williamsa,

...............

a sve ostalo su bili poeni iz pucanja nakon dosudjenih kazni. Jedina dobra strana novog nacina igre je sto ipak ima manje prekida. No prekidi su duzi, jer su i ozljede cesce i teze, a kako i ne bi kad sa svake strane igra po 15 atleta, od kojih su onih osam u skupu pravi divovi (danas je slucajno jedan tezio ispod 100 kg - skromnih 98,5) koji trce nezamislivo brzo. Toliko!



Post je objavljen 08.03.2008. u 19:42 sati.