Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/lenguaespanola

Marketing

La fea mas bella

opis slike

Na Novoj TV imamo priliku gledati telenovelu "Ružna ljepotica" ("La Fea Mas Bella"), koja je u svijetu već osvojila srca gledatelja, a sada, prema svemu sudeći, kreće i u osvajanje nasih. Iako je prvotno bila sinkronizirana na hrvatski jezik, ocito su shvatili da takav tip serija i emisija ne odgovara navikama ljudi iz Hrvatske. Stoga je serijama, ponovno onakva kakva bi trebala uistinu biti - na najljepsem jeziku - spanjolskom!

Letica, kako ju mama zove, draga je djevojka, sramežljiva, romantična i vrlo inteligentna, ali - nije baš lijepa. Neki bi čak rekli da je 'grda'. Njezini roditelji, Erasmo i Julija, namučili su se kako bi joj mogli osigurati kvalitetno obrazovanje, a ona je zauzvrat diplomirala ekonomiju kao najbolja na godini i stekla magisterij iz financija. Njezin najbolji prijatelj je Tomas, neugledan i pametan poput nje, ali zato osoba od povjerenja koja s njom dijeli i dobro i zlo.

opis slike

Leticiji njezin izgled nije ni najmanja prepreka da samouvjereno krene tražiti posao, ali otkriva kako joj sve obrazovanje i vještine, nažalost, nisu dovoljne, jer uvijek presudi upravo izgled. Posao je posao, pa prihvaća posao tajnice u "Conceptosu", najboljoj produkcijskoj tvrtki koju su osnovali Humberto Mendiola i Julijan Villaroel. Nakon što je Humberto otišao u mirovinu, posao vode njegov sin Fernando i partnerov sin Ariel natječući se za poziciju predsjednika Uprave. Fernando pobjeđuje za jedan glas zahvaljujući Mariji, koja je velika dioničarka i njegova djevojka. Arogantni Ariel je lukav i samo čeka Fernandov propust kako bi mu preoteo poziciju. Leticijina suparnica na poslu je Fernandova tajnica Alisa Ferreira, ne baš bistra, ali jako atraktivna žena bez iskustva i ikakvih vještina. Ipak, ona je Marijina bliska prijateljica i Marija želi da drži njenog nevjernog dečka na oku. Fernando ne popušta pritisku, pa na kraju ostaju obje kandidatkinje - Alisa kao dokona recepcionistica i Leticija kao osobna asistentica koja ima pune ruke posla. Dirnuta što se Fernando založio za nju, Leticija postaje njegova lojalna saveznica i na sebe navlači ljute neprijateljice Alisu i Mariju.

Ovi problemi za Leticiju su tek početak, jer ju čekaju još tvrtkini financijski problemi i novi suparnici u uredu, te neočekivani osjećaji prema Fernandu. Hm, kako bi se on mogao zainteresirati za tako neuglednu djevojku? Leticijina predanost i inteligencija malo pomalo donosit će rezultate. Možda će s vremenom ružno pače postati prekrasan labud? A možda i ne, jer ružna ljepotica Leticija nudi obilje humora, emocija, spletki i intriga.

opis slike

U glavnoj ulozi, Leti, nastupa Angelica Vale. Ona je introvertna, stidljiva i bez samopoštovanja. Smije se na račun svoje ružnoće, što joj predstavlja obrambeni mehanizam. U biti je romantična sanjalica i veoma vjeran prijatelj. Nije u stanju nekome učiniti zlo, teško podnosi kada je ismijavaju. U svojoj profesiji je briljantna, efikasna i poduzetna, ali je i realna, zna da teško može dobiti visoki položaj u uvjetima kad je ženama teže da napreduju u poslu, a pogotovo ako je pritom i ružna.

Serija "Ružna ljepotica" snimljena je 2006. godine u Meksiku. Uloge u seriji tumače Angelica Vale, Jaime Camil, Patricia Navidad, Luis Manuela Vila, Elizabeth Alvarez, Agustin Arana, Raul Magana, Sergio Mayer. Redatelj je Sergio Jimenez, također redatelj i popularne "Skrivene istine", koju smo svojedobno gledali na Novoj TV.

Post je objavljen 08.03.2008. u 17:45 sati.