Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sdbnovaci

Marketing

Prošlo je točno 6 mjeseci!!!


Dragi naši!!!

Evo nas napokon javljamo se na današnji predivni dan...

8. rujna započeo je naš hod za Isusom Kristom na don Boscov način i danas se nalazimo točno na PLOVICI NAŠEG puta za postati salezijanci.

Dugo nas nije bilo... jedan je razlog tromost... jedan je razlog što smo imali problema s pristupom Internetu (nismo ga imali tjedan dana) i sad ćemo ponovno punim snagama naprijed.

Ovih dana prošlo je podosta vremena... sudjelovali smo na otvaranju Vrhovnog sabora salezijanske Družbe... vidjeli ste da smo se sa našim Vrhovnim poglavarom opet slikali (slika nam nikad dosta). Također, pisali smo opet ispit iz Konstitucija... s obzirom da smo imali manje od 5 dana za pripremit se... magistar nam je dao lagan ispit, svi prošli da odličnim ili vrlo dobrim...

Korizmeno vrijeme provodimo u odricanju, molitvi i dobrim djelima. Prvi tjedan smo dnevno osobno molili iz Vjerovanje, pazili na točnost, sudjelovanje u zajedničkim poslovima i doručak je bio jednostavan. Drugi tjedan smo uzeli čitti jednu knjigu iz Biblije po želji, tišinu uveli u 21:30, odrekli se Interneta i poslijedponevne marende. Treći tjedan smo intezivirali posjetu kapelici, pazili više na urednost i posao koji radimo te se odrekli voća za večeru i vina. Četvrti tjedan (ovaj) smo se trebali detaljnije upoznati s jednim/om svecem-icom, intenzivirali smo međusobni dijalog, razumijevanje i spremonst na oprost te smo se odrekli ponovno posijepodnevne marende. Peti tjedan ćemo više moliti za osobe koje su potrebne molitve i za one koji od nas očekuju molitvu, živjet ćemo trenutke bratskog usmjeravanja i ukazivanja na poboljšanja zajedničkog života, te ćemo se odreći prijepodnevne marende. I u Svetom Tjednu ćemo se posebno posvetiti sakramentu oprosta i euharistije te pripremiti dostojno za predstojeće blagdane. Na nivou zajednice, imat ćemo generalno čišćenje kuće te se traži dostupnost te ćemo imati lagani doručak.

Eto...ovo je ukratko ono što je zacrtano na nivou zajednice iako svatko je imao mogućnost nadodati svoje osobne pokore i odricanja. Naravno, petkom navečer je post, odnosno cjelokupno odricanje večere umjesto koje je zajednička molitva.

Vratimo se na svakodnevnicu... Uz sva ova događanja, imamo malih problema s dobivanjem dozvole za boravak ovdje u Italiji... pa nam to oduzima malo mira i strpljenja...

Došli su nam prednovaci iz provincije Venetta (Venecija i okolica) pa s njima provodimo podosta vremena jer ove godine svi prednovaci koji nas posjete (talijanskog govornog područja) imaju programiran boravak.

Velikih novosti nema... osjeća se polako početak kraja novicijata.. već se govori o našem odlasku na Siciliju u sedmom mjesecu... magistar je već dolje bio radi priprema.

Ah...da... ima novost... napravili smo svoj mjuzikl/igrokaz... koji traje svega 50 minuta... i prema rasporedu ga izvodimo kako nam neka veća grupa dođe.

Zaboravili smo napisati da smo izdali i naš prvi CD s Božićnim pjesmama... uskoro ćemo (poslije Uskrsa) snimiti i CD s gregorijanskim napjevima i još jedan naš... nazovimo ga CD generacije s našom himno, naravno....

Kako je prošlo podosta vremena... evo jedne galerije s našim slikama u proteklom periodu. >GALERIJA SLIKA<

Do skorog javljanja, veliki pozdrav svima....

PS. U subotu, 08. ožujka započinje međunarodna manifestacija "Dani kršćanske kulture" u Splitu, Dubrovniku i Šibeniku čiji je glavni organizator nakladna kuća Verbum iz Splita. Kao i do sada, njihov bogati program sastoji se od izložbi, predstavljanja knjiga, CD-ova, projekcije filmova, koncerata te tribina. Preporučujemo Vam pogledati detaljnije cjelokupni program na web adresi Dana kršćanske kulture i pozivamo vas da izdvojite malo slobodnog vremena jer je ulaz na sve manifestacije BESPLATAN!!!



Post je objavljen 08.03.2008. u 14:32 sati.