Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Ministri NATO-a pozdravili "političku zrelost" kosovskih vlasti

Ministri vanjsih poslova NATO-a su ohrabreni “političkom zrelošću vlasti u Prištini”, te umjerenošću koja je pokazana na Kosovu, izjavio je nakon sastanka u Bruxellesu glavni tajnik Sjevernoatlantskog saveza Jaap de Hoop Scheffer.

- Ohrabreni smo političkom zrelošću vlasti u Prištini i naroda na Kosova. Svi na Kosovu su pokazali umjerenost - izjavio je Scheffer i dodao da od proglašenja nezavisnosti nije bilo “međuetničkog nasilja, napada na vjerske objekte ni većeg pokreta izbjeglica”.

On je naglasio kako KFOR ima mandat da na osnovu Rezolucije 1244 Vijeća sigurnosti UN-a djeluje na cijelom teritoriju Kosova. Šefovi diplomacije su razgovarali i o odnosima sa Srbijom te izjavili kako “smatraju da je važno održati i unaprijediti dobre odnose sa Srbijom, koja je važan 'igrač' u regiji, bez obzira na trenutne teškoće i retoriku koja ničemu ne pomaže”, kazao je tajnik NATO-a.

Ministri NATO-a nisu u četvrtak u Bruxelelsu donosili odluke o proširenju Saveza, odnosno o pozivu za prijem Albanije, Hrvatske i Makedonije. O tome će, kao i o odnosima sa Bosnom i Hercegovinom, Crnom Gorom i Srbijom, razgovarati na sastanku na vrhu u Bukureštu.

Post je objavljen 06.03.2008. u 16:31 sati.