Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/konzument

Marketing

Vlada selektivno reagira na rast cijena!

Usprkos brojnim najavama kako će se porast cijena za potrošače/građane pratiti te kako će Vlada reagirati kada to bude potrebno, posljednji porast cijena ne ukazuje na to.

Naime, iako su cijene benzina i dizela na crpkama dosegle rekordne razine, Vlada nije reagirala, odnosno nije smanjila trošarine kako je učinila tijekom predizborne kampanje.

Poznato je kako cijene dizela izravno utječu na ukupnu inflaciju svih proizvoda, a posebno onih prehrambenih. Isto tako, jasno je kako će se ukupni troškovi kućanstava podići s obzirom da rastu cijene benzina i dizela, a kako brojni građani za dnevni transport koriste osobna vozila.

Cijene dizela i benzina u Hrvatskoj najviše su u regiji. Tomu su između ostalog razlog i davanja za izgradnju cesta, s kojima je osnovna cijena benzina i dizela opterećena.

U Vladi ipak najvjerojatnije zadovoljno trljaju rukama s obzirom na veće punjenje netom donesenog proračuna koje osiguravaju visoke cijene benzina i dizela. No to ne znači da će se veći priljev financija u proračun koristiti za loše socijalno stanje u državi. Jer prema donesenom proračunu za prava socijalna davanja odlazi manje od jedan posto proračuna Republike Hrvatske.

Post je objavljen 06.03.2008. u 12:27 sati.