Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/naturefriends

Marketing

Ovo (slično) možete naći i na drugom blogu, a mislim da bi bilo primjereno da se nalazi i ovdje.

Imate li kućnog ljubimca? Nas dvije imamo, mlađa sestra - kunića Pancha, a starija sestra - mačka Mickeya. Volite li svojeg kućnog ljubimca? Koliko? Volite li ih zapravo?

Pročitajte ovaj citat (tekst preuzet s prijatelja životinja):

Ljubitelji životinja
Mnogi ljudi vole, obožavaju, i žive za svoje životinje. Ljubitelji životinja iz svoje velike ljubavi, iskreno misleći kako čine dobro, pretvaraju životinje u ono sto one nisu. Tako kućne životinje postaju ponekad samo zabava, ili naš hobi, ili interes.
Današnji psi, mačke i konji nisu više psi, mačke i konji. To su ljudske tvorevine, ljudski pokušaji da se stvori odgovarajuće; to su ljudske želje, hobiji, zabava, prihod, te zadovoljstvo. Ljubitelji životinja ne žele vidjeti kako dok, primjerice, njihova mačka dere zavjese, zavija cijele dane, ili ih grize, a zapravo iskazuje svoje prirodne instinkte (onih nešto što je ipak ostalo) ili još važnije svoje nezadovoljstvo.
Čovjek i mačka nisu važni jedno drugom u prirodnom ciklusu i nisu ista životinja, što znači da ne bi trebali živjeti u jednakom staništu (ljudskom), na ljudski način. Jednako je za pse, samo, na žalost, današnji psi, a i neke mačke, su toliko postali ovisni o nama da su nesposobni preživjeti bez nas. Zar nije žalosno da smo upravo mi odgovorni za to pod izlikom 'ljubavi'? Također, zar je prirodno da čovjek sjedi na konju, ili slonu, ili devi te im određuje svaki korak i način života? Opet sve pod izlikom ljubavi, odnosno sebičnosti.
Zato tim životinjama kojima je sudbina odredila takav život pomozimo da što prirodnije i ljepše prožive svoje živote poklonjene upravo nama.
Današnje kućne životinje ne mogu preživjeti bez nas, a i bilo bi okrutno odjednom pustiti ih u prirodu gdje nemaju nikakve šanse. Ali im možemo olakšati život, poštujući njihove potrebe. Dobro razmislite dali ste pravi prijatelji svojim životinjama, da li ih uistinu volite?Ne želim više ništa komentirati, sami razmislite o tome.Post je objavljen 05.03.2008. u 10:11 sati.