Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nkzet

Marketing

Ogulinci preuzeli prijestolje

Ono što su na zagrebačkom Oboju najmanje očekivali, ipak se dogodilo. Lider jeseni Maksimir nakon proljetne premijere i samo uknjiženog boda u Zaboku u dvoboju s utopljenikom Mladosti, sišao je s prijestolja. Maksimirov remi iskoristio je Ogulin, koji je neokrznut prošao Žakanjem i na račun bolje gol razlike zasjeo na čelo četveroligaške kolone.
Osim što je bodom podebljala jesenski bodovni kapital, Mladost je razveselila i Špansko, koje se nakon pobjede doma u dvoboju sa posljednjeplasiranim Schidelom, vodećem dvojcu približio na pristojna četiri boda. Neočekivanim raspletom u Zaboku znatno su porasli apetiti Španskog u utrci za prvo mjesto.
Derbi kola na Grana Klaki između susjeda na tablici Dubrave i Zagorca završio je miroljubivo i bez pogodaka. S bodom niti jedan klub vjerojatno nije zadovoljan jer su izgubili korak za Ogulinom. Ni dolaskom 'proljeća' Klanjcune cvatu ruže. Očito u zagorskom klubu još uvijek spavaju 'zimski san' jer ništa nisu učinili da u uvodu proljetnog dijela prvenstva izađu iz jesenske letargije. U derbiju začelja u okršaju s Kustošijom izvukli su samo remi, a dva prosuta boda u konačnici će im itekako nedostajati za ostanak u četveroligaškom društvu.
Nakon poraza doma u gradskom derbiju s Ponikvama, crni oblaci nadvili su se i nad Trnjem jer samo 14 uknjiženih bodova premali su kapital za miran nastavak prvenstva. Popularni zagrebački klub od izlaznih vrata dijele trenutačno samo dvije stepenice. Iako je u konačnici sudara sa ZET-om, Sloga Gredelj ostvarila uvjerljiv 4:1 rezultat, na igralištu nije izgledalo tako. Mlada momčad sa Savice zbog dekoncentracije obrane pokleknula je u finišu utakmice. S prvom proljetnom pobjedom i boljom gol razlikom Sloga Gredelj preskočila je ZET i zasjela na šesto mjesto, a iz debele hladovine mnogim favoritima pomrsit će račune.
Veliki posao pobjedom u dvoboju s Tondachom napravio je i Tekstilac Ravnice, koji će s novim trobodom mirnije i bez stresova ući u daljnji tijek prvenstva. U zaključku, Ogulin i Maksimir vodit će ravnopravno borbu za prijestolje, Špansko će im u međusobnim okršajima pokušati pokvariti račune, a Kustošija, Trnje, Mladost, Klanjec i Schiedel vodit će veliku borbu za ostanak.




Post je objavljen 05.03.2008. u 00:52 sati.