Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Agencija Promocija plus: Za Prijam Hrvatske u NATO - 54,2 posto građana

Hrvatsko članstvo u NATO-u podupire 54,2 posto ispitanika, pokazuju rezultati istraživanja agencije Promocije plus.

Članstvu Hrvatske u NATO-u protivi se 37 posto ispitanika, a 8,8 posto je neodlučnih.

U ožujku prošle godine prijam Hrvatske u NATO podupiralo je 39,9 posto, a prije mjesec dana više od polovice ispitanika - 51,1 posto, podsjećaju iz Promocije plus.

Povećala se i potpora članstvu Hrvatske u Europskoj uniji s prošlomjesečnih 49 na 53,7 posto, a taj "skok" u Promociji plus ocjenjuju vrlo zanimljivim s obzirom na napetosti s EU-om zbog ZERP-a, što se može tumačiti najnovijim zbivanjima u susjedstvu. Upravo su ti događaji utjecali i na odnos prema Sjevernoatlantskom savezu, stoji u priopćenju.

Redovito istraživanje agencija Promocija plus je provela 29. veljače i 1. ožujka na reprezentativnu uzorku od 1300 ispitanika.

Najveći broj ispitanika, 50,3 posto, najvažnijom temom u veljači smatra proglašenje neovisnosti Kosova 17. veljače i događaje u vezi s tim (priznaje i odbijanje priznanja neovisnosti, napad na Hrvatsko veleposlanstvo i paljenje hrvatske zastave u Beogradu, paljenje srpske zastave u Zagrebu, događaje u BiH).

Između te i druge po važnosti teme mjeseca - događaja u vezi sa ZERP-om, velik je razmjer, napominju iz Promocije plus. Naime, te događaje 18,3 posto ispitanika smatra najvažnijim jer utječe na buduće odnose naše zemlje s EU-om.

Post je objavljen 03.03.2008. u 14:59 sati.