Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/miljevci

Marketing

I MI IMAMO SVOJ LURD


Naše pripreme obilježavanja 150 godišnjice lurdskog ukazanja počele su daleko prije službenog datuma. Htjeli smo i mi Karalićani imati Gospu lurdsku među nama, u šali rečeno svoj Lurd, a vjerovali vi ili ne, Božjom pomoći želja nam se ostvarila.

Malo svetište Gospe Lurdske ponos je našeg sela. U našem Karaliću ništa više nije isto kao prije. Dolaze nam vjernici, zastaju pred kapelom, razgovaraju s Gospom, traže utjehu, dijele s njom radost i tugu, pronalaze mir za svoju dušu.
Ne osjećamo se usamljeni ni zaboravljeni, jer jednostavno mi imamo svoju Gospu. Kad tuga obuzme naše srce, kad teret postane pretežak, mi kleknemo pred našu Majčicu i podijelimo to s njom, jer svako je dijete najsigurnije uz svoju majku. Majka Kristova s nama dijeli sve naše boli i bez prestanka nam od svoga sina posreduje milost.

Znamo mi Karalićani kako se štuje, slavi i poštuje. Znamo mi kako se voli i ljubi i s velikom radošću, zahvalnošću i poniznošću uzvraćamo ljubav koju nam Ti pružaš Sveta Majko. Ti si naša majka i nebeska zaštitnica. Odredili smo Tebi u čast slaviti obljetnicu Tvog prisustva među nama.

Ove godine dva su razloga za veliko slavlje : slavit ćemo prvu obljetnicu posvećenja prostora u našim Karalićima u kojem obitavaš i kao što sam gore spomenuo 150. godišnjicu Lurdskog ukazanja. Slavlje će uveličati naši cijenjeni: župnik fra. Nediljko Jukić, visovački gvardijan fra. Žarko Maretić i vama već poznati velikogorički velečasni msgr. Josip Frkin.

Dragi Miljevčani pozivam vas da se i ove godine okupimo u našem malom svetištu, zadnje subote u mjesecu kolovozu i sudjelujemo u misnom slavlju u čast naše Majke u 17 sati.

Čuda se događaju onima koji u njih vjeruju. Neka vas Gospa Lurdska čuva i štiti od svakog zla i nevolje.



Vaš:
Šime Vatavuk - Trupkov



Post je objavljen 02.03.2008. u 22:44 sati.