Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/angelo1

Marketing

NAKANE APOSTOLATA MOLITVE ZA OŽUJAK


OPĆA NAKANA: Da shvatimo važnost opraštanja i pomirenja među pojedincima i narodima, te da Crkva svojim svjedočenjem širi Kristovu ljubav, izvor nove čovječnosti.

MISIJSKA NAKANA: Da kršćani, koji su u tolikim dijelovima svijeta na različite načine progonjeni zbog Evanđelja, potpomognuti snagom Duha Svetoga, nastave svjedočiti riječ Božju smjelo i otvoreno.

BISKUPSKA NAKANA: Da vjernici provedu vrijeme korizme u istinskom nastojanju oko obraćenja i pomirenja s Bogom i ljudima.


O VAŽNOSTI MOLITVE:

"Što će Bog uskratiti molitvi koja dolazi iz duha i istine, a on je traži? Čitamo i čujemo i vjerujemo koliki su dokazi njene djelotvornosti.
I starodrevna molitva oslobađaše od vatre, životinja i od gladi, a ipak joj Krist nije dao oblik.

Uostalom, daleko je djelotvornija kršćanska molitva!
Nekada je molitva i rane dozivala, neprijateljske vojske otjerivala, priječila korisnu kišu. Sada pak molitva otklanja svaku srdžbu Božje pravednosti, stara se za neprijatelje, usrdno moli za progonitelje. Zar je čudno što znade nebeske vode dozvati, kad je bila kadra i vatru isprositi? Jedino molitva Boga može 'svladati'. Ali Krist nije htio da bi ona činila neko zlo, dao joj je svu snagu za dobro.

I tako će molitva znati duše preminulih pozivati sa same staze smrti, slabe osnaživati, bolesne ozdravljati, opsjednute oslobađati, ključanice zatvorske otvarati, nevinima lomiti okove. Molitva uništava prijestupe, goni napasti, dokončava progonstva, tješi malodušne, razveseljuje velikodušne, putnike vodi, ublažuje oluju, onemogućava lopove, hrani siromašne, ravna bogatima, podiže pale, pridržava one koji posrću, drži one koji stoje. (...)
Što još treba reći o dužnosti molitve? I sam je Gospodin molio!" (Tertulijan)



Post je objavljen 01.03.2008. u 17:52 sati.