Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mkronike

Marketing

Tri filma i gris

Bok!
Ima nekoliko aktualnih filmova vrijednih plaćanja kino karte. Za slučaj da ne pratite, moram vam na njih svratiti pažnju da ih ne propustite.

Prvo, No Country for Old Men braće Coen. Riječ je o predobrom filmu noir kakav još malo tko u Americi zna složiti. Ako ste voljeli ranije uratke opičene braće, ovaj ćete obožavati.



Isto to, ali još naglašenije stoji za film Sweeney Todd: ako se još sa sjetom sjećate nevjerojatnih ostvarenja Tima Burtona poput Edgara Škarorukog, Bubimira i Sanjive doline, morate pogledati Sweeneya. Mračna atmosfera Londona, kostimografija u najboljem Burtonovskom stilu, puno krvi (upozoravam da je puno krvi da ne bi bilo iznenađenih) i predivno pjevanje dijaloga. I da, nikako nemojte da vas odvrati to što je musical, ovo je must see musical.



Treći film, potpuno drugačiji od prethodna dva, je Juno. Ovo mogu gledati i gledaoci alergični na kostime, nasilje i bez-perspektivnost. Rekao bih čak da ga mogu gledati i oni koji od filma traže samo toplu ljudsku priču. A opet, u njemu nema ni zrna patetike inače tako tipične u ovakvim djelima. Preporučam svima.



Nešto drugo, nedavno sam po maminom receptu radio jedan fini i ultra-jednostavni kolač s jabukama, orasima i grizom. Ostalo mi je griza pa sam ga odlučio probat pripremit jer ga nisam jeo odmalena. Naravno, nisam ga napravio "na bijelo" (nije gris bakalar) nego sam mu dodao malo šećera i malo kraš ekspresa. Rezultat, dobio sam nešto jako slično čokolinu i okusom i izgledom! Od tada sam potrošio dva paketa grisa i puno ga spremao i sebi i drugima: svima se sviđa.

Ako ste čokolino fan, probajte ovo. Višestruko je jeftinije, a jednako dobro. Jedino što zahtjeva 3 minute kuhanja no ako vas to spriječi, onda idite živjeti nazad kod mame. :-)))


Post je objavljen 01.03.2008. u 11:12 sati.