Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shakirashakira4

Marketing

Shakira i Vedder bore se za Zlatni globus

Pjesma 'Despedida' kolumbijske zvijezde Shakire s albuma 'Love In The Time Of Cholera', glazbe iz istoimenog filma, te filmska glazba koju je skladao frontmen Pearl Jama Eddie Vedder za 'Into The Wild' nominirani su za ovogodišnju nagradu Zlatni globus.
Image Hosted by ImageShack.us

Svečanost dodjela nagrada održat će se 13. siječnja u Los Angelesu.
Shakira je tako još jednom dokazala svoju svestranost. Na albumu za film Love In The Time Of Cholera, koji u hrvatske kinodvorane stiže početkom veljače, u distribuciji i organizaciji Blitz Film & Videa, Shakira je otpjevala tri pjesme - Hay Amores, Despedida i Pienso En Ti - u svom prepoznatljivom emotivnom i lepršavom stilu.
Eddie Vedder ovom je nominacijom potvrdio svoj status jednog od vodećih rock autora današnjice. Atribut 'posljednji Mohikanac rock glazbe', kako ga nazivaju mnogi glazbeni kritičari, sada se čini potpuno opravdan tim više što je Eddie nominiran i u kategoriji Best Original Song na predstojećoj dodjeli nagrada Grammy. U stvaranju filmske adaptacije književnog bestselera Into The Wild američkog pisca Jona Krekauera, Eddie je dao veliki doprinos.
Originalna knjiga objavljena je 1996. i postigla je veliki uspjeh u svijetu. Radnja filma prati život mladog i idealistički raspoloženog Christophera McCandlessa (Emile Hirsch) koji u jednom trenutku svog života odlučuje prekinuti sa svojim dosadašnjim životom i napustiti većinu svojih materijalnih dobara - te početi živjeti u ljepotama prirode i (surovoj) divljini Aljaske.
Nakon teških trenutaka u samom početku, Christopher uspijeva ponovo organizirati svoj život i uživati u istinskoj, ničime opterećenoj slobodi. Priča je temeljena na istinitom događaju, s manjim 'uljepšavanjima'. Scenarij i režiju potpisuje glumac i redatelj Sean Penn, a zapaženu ulogu u filmu ostvario je i Vince Vaughn. Albumom se po prvi puta predstavio Vedder kao samostalni autor, potpuno 'nezavisno' od matične grupe Pearl Jam.



Post je objavljen 28.02.2008. u 11:46 sati.