Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blogamimoga

Marketing

Makarska elegija

Znate onu situaciju kad zrna kave pokušate kroz lijevak presuti iz neke posude u drugu. I onda sva ta zrna nagrnu i … začepe dno lijevka. I … ne prolazi ništa. Otprilike je to sada kod mene situacija. Puno stvari u glavi, puno informacija i onda … blokada. Mislim da je zato potrebno odgoditi neke stvari… a trenutno plasirati samo okvirnu sliku svijeta u malom kako je ja vidim.

Dakle, puno će se toga događati u našem malom gradu. Kroz ožujak, travanj i svibanj. Kulinarska manifestacija Biser mora, Žena za sva vremena, Nered fest, jedan sastanak o kojem će pisati vjerojatno svi mediji i za koji ja trebam imati ekskluzivu (heheheee, a posao me još uvijek raduje, šta da vam kažem?!), susret bikera i Ma strip fest. Ma zapravo ću o svemu tome i pisati, ali malo po malo. Jer se puno toga i s PUK-om događa. Za sada imamo podršku kroz društva i udruge – više od 1.500 ljudi. Na papiru. Manje-više svi su i osobno upoznati s cijelom pričom. (Bila ja na nekim njihovim sastancima i pričala i pričala i pričala... i zato sada imam upalu angina). Ali neka. Ljudi su nas prepoznali kao nešto pozitivno i dobro za cijeli grad. Dosta njih je ponudilo i svoju konkretnu pomoć na čemu smo izrazito zahvalni. Ma bit je zaista u tome da samo zajedno možemo stvoriti pozitivnu vibru i čuda radit. To se već potvrđuje kroz stalno nove informacije. Morat ćemo uskoro sa svim tim u javnost.
Predali smo zahtjev Gradu i sada čekamo termin sastanka s nadležnima.

U međuvremenu je gradska vlast na poglavarstvu donijela odluku da se za Art cafe raspiše javni natječaj kojim će pozvati zainteresirane osobe (privatne partnere) za adaptaciju i upravljanje tim poslovnim prostorom. Cilj je napraviti jedan multifunkcionalni prostor namijenjen raznim aktivnostima kao što su scenske izvedbe, glazbene i kazališne predstave, izložbeni prostor, prostor za svečana okupljanja i slično, a privatnom se partneru predlaže uređenje dijela prostora za ugostiteljski sadržaj s korištenjem otvorenog prostora ispred poslovnog prostora. Ostaje da prezentiramo svoj program, ideje i godišnji financijski plan.

U međuvremenu se i Milan Mike Ožić vratio s puta po svijetu. Ustvari je on planirao samo rutu po Aziji, a ostala trojica su nastavili put i trenutno su u Australiji. Kaže Mike da su nabavili neki auto i praše po "malom" kontinentu.

Image Hosted by ImageShack.us
(Ništa više nije kao prije. Ovo je fotografirano odmah po Mikeovu povratku, krajem siječnja)

A u Makarsku je svratio i poznati voditelj radija 101 Siniša Švec. On i Marko Bušelić, DJ s RMR-a, zaglumili su face na Lištunu čim sam izvadila fotoaparat. A inače smo se malo cerekali.

Image Hosted by ImageShack.us
(Marko i Siniša, Zg i MA DJ's. A i to je bilo prilično davno. Stvarno dugo ne pišem na blogu).

Ma ovo bi bilo ukratko. Uglavnom mi stalno govore: "Dosadilo nam gledat ono - Kako smo PUK-li....". Je, stoji, u pravu ste.

Za kraj vam evo video klip filma "Makarska elegija" iz 2005. godine autora našeg Makaranina Josipa Vujčića (s privremenom adresom u ZG-u, ali se nadam da će se vratit.... Znaš ono: "Skuvala sam ti pašta-šutu"?!). U filmu se radi o susretu gradskih političara na paintballu kojeg je organizirala Makarska kronika. Mislim da sam tada još bila u njihovim redovima. Uh, kako ovo vrime biži....



Ovo je bio post z'brda-z'dola. Kako sam i najavila. Po sistemu "tražili ste - gledajte!"


Post je objavljen 28.02.2008. u 00:38 sati.