Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sinnerboy

Marketing

EYESBURN









...enivej da se u susjedstvu osim najezde turbofolka pravi i poprilično kvalitetna mjuza a da to nisu već pomalo dosadni Partibrejkersi ili Električni Orgazam dokazuju i EYESBURN.

Inače beogradski dub - reggae - HC - metal bend, nastao nakon raspada više underground bendova koji su svirali tijekom 90 - tih u susjedstvu (Alek - kolega po instrumentu je u mlađim danima šamarao bubanj u death - metal bendu Bloodbath, Kojot - inače vokal i trombonista je svirao gitaru u nikad prežaljenim Dead Ideas i trombon u Del Arno Bandu, originalni pjevač Nenad je trenutno u HC bendu Discord...)

tijekom 90 - tih bend izdaje dva albuma ("Freedomized" i "Dog life") koji su još dobrano HC - metal sa uletima reggae dionica, da bi od 2000 - te izdali "Foolcontrol", sa naslovnom pjesmom gostovali na soundtracku filma "Munje", potom EP "Gabau" 2001. i "Cool Fire" gdje surađuju sa "dub pjesnikom" Ank Steady Spearom, 2003. po meni njihov najbolji album "Solid" gdje su uravnotežili reggae/dub ritmove i agresivnost HC - metal korijena benda.
Bend je surađivao i sa SOULFLY, i to na osobni poziv pjevača/gitariste Maxa Cavalere (ex - SEPULTURA).
Zajedno su napravili "Moses" za Soulflyev album "Prophecy" iz 2004. godine i što je zanimljivo stvar ne zvuči kao Soulfly sa gostima već upravo obrnuto - kao Eyesburn sa gostom na vokalu! To i turneja koju su odradili sa Cavalerom i ekipom te godine je valjda najveći dokaz kvalitete benda.

2005. dolazi to promjene članstva - ostaju samo Alek i Kojot i potpuno novom sastavu bend snima zasad posljednji album "How much for freedom?" - i dalje u osnovi HC - metal ali podebljan naslagama reggaea i sa konstantnom brass sekcijom (alt saxofon, truba i trombon).


čekirajte frikove na
EYESBURNMUSIC


spot za "Foundation" sa "Gabau" EP - a



"Sun" sa "Foolcontrol"



"All right" live 2005.



"...coming to ya live and direct from creation..."

inače su uživo urnebesni...gledao ih u Požegi i mislim da sam za vrijeme svirke od dva sata izgubio jedno 5 kilograma...jednostavno they move your ass... JAH!




Post je objavljen 27.02.2008. u 10:38 sati.