Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

BORNA

BORNA je kratica za „Blogerski Odbor za Referendum o NATO-u“. Radi se o građanskoj inicijativi čiji je cilj natjerati vlasti da se drže Ustava RH i raspišu referendum oko ulaska Hrvatske u NATO. Prekjučer je održan i sastanak organizacijskog odbora o čemu je više napisano na blogu 012station.bloger.hr, dok ovdje prenosimo samo jedan dio.



Jučer popodne održan je sastanak Organizacijskog odbora za izjašnjavanje građana o potrebi raspisivanja referenduma za pristupanje RH NATO-u. Detaljnije o zaključcima s tog sastanka u ponedjeljak će se oglasit koordinatori inicijative. Osim kompletnog vodstva BORNA-e, u svojstvu građana sastanku su prisustvovali predstavnici Centra za mirovne studije (CMS), predstavnici koordinacije vanparlamentarnih stranaka, predstavnici GONG-a, Altruista iz Splita, građanske udruge iz Rijeke, udruge studenata Filozofskog fakulteta, Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje (CESI), kao i cijeli niz civilnih aktivista. Nakon sastanka stigao je i telefonski poziv iz HVIDRA-e, kojim se i ona svrstala uz ovu inicijativu, te obećala dati svoju logističku potporu akciji. Stvari se razvijaju brže od očekivanog, jer je očito ovakva politička bahatost vlastodržaca dozlogrdila većini naroda, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadaju. Kojom se krši temeljni zakonski akt tj. Ustav ove države.

U čijem Članku 1. lijepo piše; "Narod ostvaruje vlast izborom svojih predstavnika i neposrednim odlučivanjem.", dok u Članku 2. piše; "Hrvatski sabor i narod neposredno, samostalno, u skladu s Us­tavom i zakonom, odlučuje o udruživanju u saveze s drugim državama."

Svaki pismeni pojedinac iz ovoga može zdravo razumski zaključiti o čemu se tu radi. Pritom je ključno slovo "i", kojim se jasno daje do znanja da o tome odlučuje narod i sabor. Nigdje ne piše "ili" tj. da netko tu odlučuje umjesto onog drugog. Niti narod može donijeti takvu odluku bez verifikacije sabora, niti sabor može nešto takvo odlučiti u ime naroda. Pravna situacija koja je svima potpuno jasna, osim onih koji su nedavno zasjeli na vlast temeljem odluke svega 20% biračkog tijela. Stvar koja je toliko strašna, da bi se posramile i neke dikatature...

Ostatak kao i ostale vezane tekstove uz BORNA-u i NATO pročitajte na 012station.bloger.hr

Post je objavljen 27.02.2008. u 09:37 sati.