Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/berix

Marketing

O ravnoteži između duhovne i zemaljske perspektive

Kao i neki čitatelji ovog bloga, tako i ja ponekad više funkcioniram iz "zemaljske" perspektive, a ponekad više iz "duhovne" - i to se onda očituje i na mojoj duhovnoj krivulji. Postoje vanjski triggeri koji su u stanju privući me više jednoj ili drugoj perspektivi - na neki način moj sistem je reaktivan, reagira na podražaje - vanjske ili unutarnje. I to je OK, nisam ja nešto poseban zbog toga jer i kod drugih funkcionira tako - barem do neke mjere.

Jedan od trigera koji me privlači više u duhovnu perspektivu je čitanje postova na forumu now-for-you, forum koji je posvećen Sadašnjem trenutku, a nastao je inspiran učenjem Eckharta Tollea (ali ne bavi se samo njegovim učenjem, već Sadašnjim trenutkom - neovisno o učitelju).

                              Photobucket

Iako jako volim taj forum, i to smatram svojim drugim internet domom, mjesecima nisam bio tamo - bez nekog posebnog razloga. Ovih dana sam ponovo počeo čitati postove na tom forumu, i primjetio sam da taj forum ima i dalje sličan efekt kao i prije - toliko me povlači u duhovnu perspektivu da me to izbacuje iz ravnoteže. Svako unutarnje stanje je iz jednog šireg konteksta najbolje koje može biti u tom trenutku. No ako pitate moje malo "ja" koje stanje ono najviše voli tada je to stanje ravnoteže između duhovne i zemaljske perspektive. Naime, prekrasan je osjećaj imati pojačani duhovni intezitet, ali opet još je ljepše zbog toga ne izgubiti operativnost na ovoj razini stvarnosti. Imam ja različitih zemaljskih uloga, npr. zaposlenik, muž, sin i sl. i svaka od tih uloga traži određenu zemaljsku akciju sa moje strane - a ako me duhovnost previše pukne, onda me to može izbaciti iz ravnoteže. Nije to samo po sebi uopće loše - ali opet, vjerujem da je razina više za mene biti duhovno puknut i istovremeno biti u stanju zadržati operativnost na ovoj razini stvarnosti.

Oko toga u zadnjih nekoliko mjeseci se je dogodilo dosta napretka u meni. Mislim da sam vrlo blizu te razine - i da je moj sistem napokon spreman svladati i tu lekciju - i super je da imam now-for-you forum koji mi daje dovoljno trigera da mogu istestirati da li sam stvarno i uspio u tome.

Post je objavljen 26.02.2008. u 13:28 sati.