Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Daj mi biti!

3. korizmena nedjelja, Iv 4, 5-42

Jos prije nego sam pocela suradjivati sa Zdencem, nekako me posebno privlacilo danasnje Evandjelje, o neobicnom i nadahnjujucem susretu Isusa i Samarijanke...I sama sam se cesto napajala tim susretom, sazevsi ga u kratki dijalog:
Isus zeni: "Daj mi piti!"
Zena Isusu: "Daj mi biti!"

Image Hosted by ImageShack.us
Ekvadorijanka na rijeci (Samarijanka na zdencu ?)

Kad sam krajem 2006. bila na hodocascu u Svetoj Zemlji, ostala sam "na suhom", jer medju svim zanimljivim i svetim lokacijama, na kraju nismo uspjeli otici do toga Jakovljevog zdenca...Tada jos nisam imala pojma da cu vec sljedece godine stupiti u kontakt sa Zdencem, i naci se u - Ekvadoru...Doista, cudni su putevi Gospodnji...

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Padaju mi napamet i neke izreke - poput "prevesti nekoga zednog preko vode", ostaviti nekoga "na cjedilu...", i kako nam jedino Isus tako sto ne bi nikada ucinio! I kako je on trajno zedan...Zedan svakoga od nas...U najosobnijem susretu - bas poput onoga na samarijanskom zdencu...Kada je Zeni rekao: "Daj mi piti!", jednako kao sto je i koju godinu kasnije na jeruzalemskom krizu, zavapio: "Zedan sam!"...

Pa, utazimo tu Kristovu zedj, najbolje sto znamo i umijemo!
Image Hosted by ImageShack.us
Djecica u nasoj blagovaonici...

Image Hosted by ImageShack.us

A On ce nam itekako znati uzvratiti, puninom svoje Zive vode! Mi Njemu - dajmo piti, a On ce nama - dati biti!!!
Image Hosted by ImageShack.us

Yaku - muzej vode u Quitu

Sjetila sam se i svog nedavnog susreta s Njim (tj. Njegovim kipom), na onom cudnom bazenu (zdencu) na onoj hacijendi, koja se zove "Quinta Qolon - Peta kolona", a na samom ulazu pise: "Ljubav sve pobjedjuje!"

Sjetila sam se i velikih problema koje ovih dana prezivljava veliki dio Ekvadora, radi velikih kisa i poplava, te mnogi moraju napustati svoje ionako siromasne domove, o cemu dramaticno izvjescuju njihove vijesti svakoga dana...Jer, voda koliko god bila dobra, takodjer moze biti - i destruktivna i razarajuca! (To nije blizu nas, vec u juznom i sredisnjem dijelu Ekvadora, tamo gdje sam par puta isla s Maestrom u misije - 10ak sati voznje odavde)

Poplave u Ekvadoru

I to preporucam u vase molitve i nakane!

Evo sto nam i Papa kaze o tome:

"Nakon molitve Anđeo Gospodnji:

Nedavne poplave opustošile su velika obalna područja Ekvadora, izazvavši tešku štetu koju valja pribrojiti onoj što ju je izazvala erupcija vulkana Tungurahua. Dok Gospodinu povjeravam žrtve te nesreće, izričem svoju osobnu blizinu svima koji proživljavaju teške sate tjeskobe i nevolje, te sve pozivam na bratsku solidarnost, kako bi se stanovništvo tih krajeva što prije moglo vratiti uobičajenom svakodnevnom životu."

Papa o danasnjem Evandjelju

Iako moram priznati da me ovaj Papa nedavno opet razocarao svojim novim diplomatskim gafom (Ivane Pavle II, hrvatski te narod ljubi!!!):

Papa primio srpskog veleposlanika ?!

No, znamo da Bog svakome od nas, u najvecoj nevolji i zedji uvijek posalje nekog dobrocinitelja:

Kako je fra Didak gasio hercegovacke zedji...

Post je objavljen 24.02.2008. u 16:43 sati.