Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sprej83

Marketing

the best DJ

ATB

Nakon "Till I Come (9 PM)" revolucije, vođa revolucije, ATB, je postao jedan on svijetskih najpopularnijih trance/dance glazbenih stvaralaca.Ali idemo početi od početka.
Roditelji André Tannebergera, koji je rođen 1973. u gradu Freibergu (Thuringia), tada u sastavu DR Njemačke, napustio je staru Istočnu Njemačku 1984. godine da bi okušao sreću na Zapadu. Preko vikenda potkraj osamdesetih, André je često odlazio u "Tarm Center" u Bochumu da bi poslušao DJ-a Thomasa Kukula. 1992. on je odlučio napraviti glazbu za sebe. Opremljen sa Amiga kompjuterom i sa malim sintisajzerom, njegova prva kompozicija je napravljena u njegovoj spavaćoj sobi. Preko prijatelja, napokon se uspio upoznati sa Thomasom Kukula a.k.a. General Base koji je bio iznanađen sa Andréovim prvim pokusom te mu je ponudio da koristi njegov studio da usavrši svoju pjesmu koju je pripremio. U studiju, pokraj ostale opreme, za oko mu je pao sintisajzer zvan Sequential Pro One, koji mu je dao ideju za ime njegovog prvog projekta Sequential One.
"Dance", André Tannebergerov prvi single kao Sq-1, je napokon objavljen u veljači 1993. Nakon njega su sljedili ostali, techno orijentirani singlovi. André je polagano opremao svoj osobni, mali studio. Ali on se nije probio sve dok nije izdao single "Till I Come (9 PM)" koji je objavljen pod imenom ATB i Kontor Records. Eksplozivan mix živih dance beat-ova i jedinstvene ATB gitare postao je ogroman hit preko noći. André je također ušao na međunarodne ljestvice sa hitovima "Don't Stop" i "Killer" . Uspjeh tih triju hitova ga je nadahnulo da snimi svoj prvi album "Movin' Melodies". André, je imao uspjeha ne samo kao producent, već kao i remixer, obrađivajući pjesme od Moby-a, William Orbita i grupe A-HA.
Za njegov drugi album, "Two Worlds", ATB je imao posebnu ideju. Želio je napraviti skupa i dance i opuštajući album. Pa, što drugo nego da napravi dvostruki album: CD-1 je ulazak u dance svijet, a CD-2 sadrži neobičan, opuštajući zvuk. Nakon dovršenja albuma, objavljen je novi single "The Fields of Love", u suradnji sa York-om koji je pridodao drugačiji glazbeni utjecaj. Andréov single, po kojemu ga svi znaju, "Let U Go" izašao je sredinom 2001., a ubrzo nakon toga i novi album "Dedicated" na kojemu se uz "Let U Go", nalaze hitovi kao što su "Hold U" i "You're Not Alone" (iako je nemoguće raditi razlike između ATB-jevih pjesma, meni je ona na vrhu ljestvice). Taj album je bio posvećen (sami njegov naziv znači posvećen) žrtvama napad 11. rujna.
ATB ne može bez glazbe kako je i sam izjavio pa tako početkom 2003. izdaje novi album sa pravom nazvan "Addicted To Music (Ltd. edition)" na kojem se nalaze singlovi kao "I Don't Wanna Stop" i "Long Way Home".
U zadnje vrijeme André provodi vrijeme na turneji preko SAD-a, ali on još uvijek ima vremena za sebe i za fanove tako da je izdao single "Marrakesh" za film "Mindhunters", a pjesma će se moći naći i na najnovijem albumu "No Silence" .

Image Hosted by ImageShack.us


------------------100----------- POST.............. by:S


Post je objavljen 23.02.2008. u 16:14 sati.