Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/islak

Marketing

osjećam se faaajn ( dnevnik u stilu 7 dana )


Image Hosted by ImageShack.us

Nauka i tehnologija
Iskopavajući temelje za novi trgovački centar u blizini središta Zagreba, radnici su na dubini od oko 10m pronašli ostatke bakrene žice razgranate velikim dijelom grada. Arheolozi su zatim zaključili da to mora značiti da je Zagreb imao telefonsku mrežu još 100 godina prije nego se do danas vjerovalo.
Pročitavši ovu vijest u stručnim novinama, splitski arheolozi dali su u središtu grada kopati do dubine od 20m! Vrlo zadovoljni, odmah su objavili da su na toj dubini pronašli 200 godina staru mrežu bakrenih žica te da to jasno ukazuje da su Splićani još 100 godina prije Zagrepčana imali telefonske mreže.
Čuvši za ovo, Šime Drača iz Dalmatinske zagore, samouki arheolog rekreativac i vlasnik ovećeg imanja, odluči kopati do dubine od 30m. Po završetku radova popraćenih velikim zanimanjem sumještana, objavio je za lokalni list da nije pronašao baš ništa te kako je to jasan dokaz da su u Zagori još prije 300 godina prešli na bežićnu komunikaciju.
Image and video hosting by TinyPic
Politika
O našim političarima sve smo već ispretresali, pa da ne dobijem buhe,odlučila sam reći nešto o vanjskopolitičkim prilikama. Mene baš zanima što će bit u Americi. S mog skromnog gledišta, ta monstruozno velika zemlja ima politički show kakvog se nitko tamo ne sjeća. O republikancima niš nisam načula, oni su samozatajni, opasno jednostavni i obični i valjda dosadni. Tu se sjetim one-tiha voda brege dere (ajme svijete) No o demokratskim kandidatima čujem i čitam često. A baš me zanima imaju li jedan Afroamerikanac i jedna žena ikakve šanse postat predsjednici u konzervativnoj Americi...Jesu li Ameri spremni da im trupe vodi žena? Ili crnac? Evo što na tu temiu kaže Damon Wayans, jedan od meni najdražih komičara.

Zdravstvo plus neka vrst crne kronike
Image and video hosting by TinyPic
Ovu sliku dobila sam u jednim od onih HAHAHAHA paketa. No ja sam se duboko zamislila! Vidim, radi se o nekoj policijskoj potrazi. Netko je ili pobjegao iz zatvora pa ga love pomoću psa tragača ili se netko unesrećio ili izgubio...Meni se čini ozbiljno. No naravno, u prvom planu je pas čija su temeljna prava životinja tu možebitno ugrožena. Evo mu guraju pod nos strahotno prljave gaće. Mislim, to je pas tragač, nije neki fini kuco iz dvorišta. To je možda pseća reinkarnacija Sherlocka Holmsa. Dakle, pas radi svoj posao, pa morao bi ponjušiti i dati se u potragu. Ali opet, glede životinjskih prava i humanosti uopće, MOGLI SU MU DATI I NEKU KOŠULJU DA POSNIFA! Osim ako gaće nisu sve što imaju od nestale osobe.
Tu se nadoveže i pitanje zdravstva. Znate kako se kaže-nosi čiste gaće, nikad ne znaš ako ćeš morati doktoru. (Mlađa populacija kaže-nosi čiste gaće, nikad ne znaš kad ti se može posrećit). Zamisli si srama i bruke pojavit se u ovakvim gaćama kod doktora. Ili još gore, ostat zakinut jer imaš šporke gaće! UH!
Turizam i poljoprivreda
Image and video hosting by TinyPic
Da naši poljoprivrednici čine sve kako bi išli uz bok najnovijim saznanjima jasno je svima. Ovaj osvješteni primjerak nacrtali su po sjećanju jednog turiste koji je prolazio neki dan kroz Vrpolje. Čovjek je bio pod dubokim dojmom jer je bio bogato ugošten i dobro animiran. Smio je urediti svinjac koji domaćin prije svake posjete uneredi za tu svrhu. Hvalio se naš turist kako je pola sata uživao u ručnom radu u svinjcu. No u objektivnost ovog stranca posumnjala sam kad je njegova nevjenčana supruga pokazala sliku istog farmera koju je ona uslikala u pola sata dok su njenu jaču polovicu opijale pare u svinjcu. U povjerenju mi je došapnula nešto o nekakvim likerima i kako joj je domaćin demonstrirao način njihova ispijanaj. Kaže, likeri se ispijaju tek nakon igre pod pokrivačima od perja, a domaćin je demonstrirao i impresivnu vještinu u pravljenju koktela s malim šarenim papirnatim suncobranima. Nisam ju najbolje razumjela o čemu priča. No i nije bitno. Važno je samo da su naši turisti zadovoljni.
Image and video hosting by TinyPic
Kultura
Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture prikazana je predstava Pinokio za odrasle. Evo isječka. oko prijevoda s Francuskog snašla sam se sama, tako da sam uštedjela ministarstvu velike novce.
"A sada, Pinokio, izreci jednu veliku laž!"
Image and video hosting by TinyPic
Sport
Bez komentara
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Ovo NIJE sport za dušu! Image and video hosting by TinyPic
Hvala. Do sljedećeg davljenja. Srdačno vaša.
Image and video hosting by TinyPic




Post je objavljen 23.02.2008. u 12:53 sati.