Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Novosti u Crkvi u Hrvatskoj!

Vidim, dok mene nema tamo, dogadaju se vazne stvari i dolaze nova lica u hrvatsku Crkvu, sto mi je bas nekako jako drago!
Podjednako se veselim i novom biskupu Ivanu Sasku:

Ne poznam ga osobno, ali znam da me vec ranije odusevila njegov pjesnicki talent i da mi se jako dopao tekst himne zagrebacke sinode (kojeg na zalost nigdje ne mogu naci na internetu, pa ako ga netko ima - molim da mi posalje, ili stavi u komentar! Sjecam se da je tekst stvarno jako poticajan i nadahnjujuci!)

Novi biskup - Ivan Sasko

A jos me vise odusevila vijest o novom nunciju Mariju Robertu Cassariju:

Novi nuncij - Mario Roberto Cassari

Zagreb, (IKA) - Papa Benedikt XVI. imenovao je mons. Marija Roberta Cassarija, naslovnog nadbiskupa Tronta, za novog apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj, priopćila je 14. veljače Apostolska nuncijatura u Republici Hrvatskoj.
Mons. Cassari rođen je 27. kolovoza 1943. godine u Ghilarzi (Oristano – Sardinija, Italija). Za svećenika je zaređen 27. prosinca 1969. godine, a za biskupa 16. listopada 1999. godine. U diplomatsku službu Svete Stolice stupio je 1977. godine i službovao je u apostolskim nuncijaturama u Pakistanu, Ekvadoru, Sudanu, Južnoj Africi, Japanu, Austriji, Litvi, Jugoslaviji te u Bosni i Hercegovini. Apostolskim nuncijem u Kongu i Gabonu imenovan je 3. kolovoza 1999. godine, a 31. srpnja 2004. godine apostolskim nuncijem u Obali Bjelokosti, Burkini Faso i Nigeru.

Osim talijanskoga govori engleski, francuski i španjolski jezik.

Nekako mi se cini da imamo puno toga zajednickog, posebno mi se dopada ovaj dio o sluzbi u Ekvadoru, kao i jezicima koje govorimo...Na, njegov popis ja mogu dodati jos i njemacki, jedino sto francuski govorim tek na razini zavrsenog 1. stupnja, ali vjerujem da cu imati prilike i to usavrsiti...Vec imam neke ideje po tom pitanju, koje preporucam i u vase molitve...Kao naravno i nase nove "face" u Crkvi u Hrvatskoj, koju dvojicu ne ispustam iz svojih molitvi, cim sam cula za njihov dolazak!

I sad mi je bas nekako zao da necu moci sudjelovati u njihovim "inauguracijskim" sv. misama, no svakako cu biti tamo u duhu i molitvama!



Post je objavljen 21.02.2008. u 21:20 sati.