Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Dušan Miljuš i dalje na meti podzemlja


Pred kućom Rodićevih nešto poslije 11 sati pojavio se i Zdravko Šiškić, svjedok iz postupka u tzv. zločinačkoj organizaciji, u crvenom Audiju. Prošao je nekoliko centimetara od novinara. Po izlasku iz auta, nazvavši ih lešinarima, posebno se okomio na izvjestitelja Jutarnjeg riječima: “Smeće smrdljivo. Lešinaru jedan! Ružno si pisao o meni!”

Dušan Miljuš, Jutarnji.hr, 18.02.2008 19:37


Nakon što je glavni urednik Jutarnjeg Tomislav Wruss smijenio Dušana Miljuša s mjesta urednika crne kronike uz obrazloženje da loše komunicira s nekima od pretpostavljenih, naš kolega iz Zbora istraživačkih novinara (ZIN-a) je nastavivši raditi za crnu kao novinar, opet je izložen prijetnjama iz podzemlja. Prije smjene bio je napadnut u osmrtnici sestre pokojnog Davora Zečevića obavljenoj u Večernjem listu.

Naglasak na zadnjoj sjednici ZIN-a bio je da su novinari istraživači najizloženiji raznim pritiscima i prijetnjama, te da se počesto događa da ostanu i bez podrške redakcije, bez posla i da su prisiljeni čak napustiti profesiju.

Događa li se taj scenario kolegi Miljušu, ostavljamo na procjenu redakciji Jutarnjeg, a mi iz ZIN-a smo od naših viših instanci u HND-u zatražili da daju podršku Dušku.



Post je objavljen 18.02.2008. u 22:29 sati.