Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/konzument

Marketing

Stav Društva Konzument o energetskoj sigurnosti

Hrvatska mora sustavno raditi na gradnji novih pogona proizvodnje električne energije, a tomu se mora pristupiti strateški te pritom dugoročno planirati potrebe za energijom. Hrvatska mora poticati i korištenje solarne energije u kućanstvima, pogotovo u primorju. Građane također treba poticati i sustavno educirati da koriste štedljive električne uređaje.

Hrvatska kao proizvođač mora graditi nova skladišta plina kako bi se višak ljetne proizvodnje mogao trošiti zimi.

Nafta i naftne prerađevine nose velika porezna davanja uključujući i davanja za izgradnju autocesta. Porezi na naftu trebaju biti redovito revidirani, poglavito u trenutcima kada rastu cijene nafte i naftnih prerađevina. Hrvatska mora sustavno planirati energetsku sigurnost i poticati proizvodnju i korištenje alternativnih energenata u području prometa.

Ovaj stav dio je temeljnog dokumenta Društva za zaštitu prava potrošača "Konzument", "Konzumentovog iskoraka 2008.".Upravni odbor Društva Konzument na sjednici održanoj u Zagrebu 13. veljače 2008. izglasao je "Konzumentov iskorak 2008." za temeljni dokument društva za 2008. godinu. Konzumentov iskorak u cijelosti možete pročitati na Internet stranicama Društva Konzument, www.konzument.hr.


Post je objavljen 22.02.2008. u 07:42 sati.