Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

OSVETNIK UBIO SEDMORO?!

NOVI SAD

Miloš M. (30) i Bojan K. (22) uhičeni su jučer zbog izazivanja požara u novosadskom kafiću “Laundz”, u kojem je u nedelju ujutro, dva sata poslije ponoći, poginulo sedmoro, a teško povrjeđeno troje ljudi!

Prema neslužbenim informacijama Kurira, požar je izazvao Miloš, ljut što mu je konobarica tokom večeri zabranila da puši na galeriji, da ne bi izazvao požar, jer je prostorija od poda do plafona ukrašena jambolijom, sintetičkim i plastičnim detaljima! Miloš je ljutito otišao iz kafića, ali se ubrzo vratio, zapalio zavjesu i strčao niz stepenice.

Iako su vatrogasci, kao i skoro sve ekipe Hitne pomoći, stigli na mjesto nesreće za samo nekoliko minuta, pomoći im nije bilo, jer je, navodno, greda krovne konstrukcije pala i preprečila ionako uzan ulaz. Greda je bila najveća prepreka i vatrogascima, koji su požar ugasili za manje od sat vremena.Pomoćnik ministra policije i načelnik Sektora MUP za zaštitu i spašavanje Predrag Marić rekao je da je dojava o požaru primljena u 2.05 sati.
- Pripadnici Vatrogasne brigade Novi Sad izašli su za minutu i pol na mjesto događaja. Akcija lokaliziranja i gašenja trajala je oko 40 minuta. Ovakva tragedija nije zabilježena posljednjih nekoliko godina. Istraga će utvrditi pravi uzrok požara - rekao je Marić.

Vatrogasci i policajci koji su prvi ušli u ostatke “Laundza” pričaju da je prizor bio stravičan:
- Tako nešto u svojoj karijeri nisam vidio. Tijela su bila potpuno ugljenisana, a kompletna unutrašnjost kafića bukvalno je pretvorena u pepeo. Postoji opasnost da se cijela zgrada uruši - kazao je jedan od ljudi koji je obavljao istragu.
I dežurni istražni sudac Koviljka Đačić, koja je došla na mjesto nesreće jučer, oko 10 sati, upozorila je na to da je mjesto nesreće vrlo nestabilno jer postoji opasnost od toga da se kompletna krovna konstrukcija sruši.

Post je objavljen 18.02.2008. u 17:48 sati.