,kekkeigenkai.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kekkeigenkai

Marketing

Temari

Temari Temari je Jounin iz Sunagakure, kćer je Četvrtog Kazekage- a i sestra Kankurou- a i Gaara- e.

Temari se uglavnom ponaša zapovjedničko ako ne i grubo osim prema svojoj braći te se obično ne boji reći ono što misli. Čini se da cijeni mir i da preispituje pravednost Sunagakure- inog rata s Konoha- om.
Te se osobine vide u Drugom Dijelu kada je postala veza između Sunagakura- ei Konoha- e dok su se ta dva sela pripremala za Chunin Ispite. Prema svojoj braći pokazuje nježniju stranu te stalno brine za njihovu dobrobit. Mnoga njena pojavljivanja vezana su uz Shikamaru- a. Borili su se tokom Chunin Ispita u Prvom Dijelu, kada je Shikamaru predao meč umjesto da je porazi. Kasnije ga je Temari spasila porazivši Tayuya- u tokom njihovog nastojanja da vrate Sasuke- a u Konoha- u. Shikamaru joj je vratio uslugu u posljednjim anime fillerima spasivši je od Shiitenshounin. Tako su njih dvoje viđeni zajedno i na početku Drugog Dijela, pa je Naruto zaključio da su na spoju, mada su oboje to opovrgnuli.
Temari
Temari je vrlo dobra u analiziranju, te može brzo otkriti protivnikove slabosti. Tokom borba koristi golemu metalnu lepezu na kojoj čak može i lebdjeti na nekim kračim relacijama. Koristi je uglavnom za izvođenje Kamaitachi no jutsu- a (tehnika razarajućeg uragana) kojim stvara kovitlac vjetra pomoću kojeg neprijatelje može napadati i s veće udaljenosti. Vjetar koji koristi može oblikovati i u tornado kojim imobilizira protivnika i čini ga ranjivim. Taj snažni vjetar uglavnom može izjenjivati i okoliš koji je okružuje, tako da posijeće visoka stabla i ukloni sve potencijalne izvore zaklona. Lepezu koristi i kao medij pri prizivanju Katamari- a, jednooke lasice koja se također koristi vjertom te je sposobna stvoriti oluju koja može uništiti cijelu šumu.
Temari


Prijevod & Text: Jashin
Dizajn & Slike: Suna

- U sljedećem postu (22.02.08): Anko Mitarashi

Post je objavljen 15.02.2008. u 00:00 sati.