Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lanivea

Marketing

Anti-Valentinovo post

Da se odmah razumijemo: JA MRZIM VALENTINOVO!

Kako i zašto? Ne sjećam se nekakve posebne traume u vezi toga, nego se jednostavno još sjećam vremena kada valentinovo nije kod nas postojalo kao pojam niti bilo marketinški isfurano. Bio si zaljubljen, pa što!? Mogao si biti zaljubljen i na bilo koji dan, ne samo 14.veljače.
Sjećam se da je slavljenje Valentinovog došlo u modu otprilike kad sam hodala sa svojim prvim dečkom. Mislim da sam tada dobila i svoj prvi i zadnji pravi poklon za taj dan, crvenu ružu, koja je jadna bila sva izmučena i poluuvenula kao i njih milijun drugih odrezanih za prodaju toga dana. E, da, a ja još i ne volim dobivati cvijeće jer je to in i jer se to tako radi. Volim dobiti cvijet nakon koncerta. Tada mi se to čini prikladnim, inače, preferiram flašu :).

Nije da mrzim Valentinovo jer sam sama. Nisam sama vec godinama, i ne sjećam se da mi je 14.veljače ikad bio pokvaren čak i ako nisam imala dečka. Znalo se čak desiti da niti ne izađem s njim taj dan jer mi je bilo zlo od te hrpe parova koji kvazi sretni hodaju po gradu sa nekim cvijećem i medekima u rukama. Zar se ljubav dokazuje samo sredinom veljače? Zar smo mačke pa da nam je vrijeme parenja?

Bit Valentinova za mene je zapravo ako se nekoga tajno voli, to mu na neki način pokazati. poslati anonimno pisamce ili cvijeće tajnoj simpatiji, to te ja pitam. Kupiti čokoladu simpatiji na poslu, poslati sms nekome kojemu se inače ne usuđuješ. Takve stvari sam znala nekad raditi, ali ja sama nikad nisam dobila anonimnu poruku, šmrc.
To bi se trebalo raditi na Valentinovo, a ne glupavo se šetati gradom ruku pod ruku, s medekima i srčekima. Ako je netko par, Dan zaljubljenih mu treba biti svakoga dana, svakog jutra i večeri a ne jednom godišnje. Znam da pomalo klišeiziram, ali nije li valentinovo odvratan klišej sam po sebi? E zato se ja odbijam ponašati prema marketinški nametnutim normama, a drugi neka rade što žele.


-ruže koje sam dobila jučer spontano od našeg Maestra, nemaju veze sa valentinovim, ali lijepo izgledaju uz ovu temu:
Photobucket



Post je objavljen 14.02.2008. u 00:01 sati.