Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/melaniehogwarts

Marketing

Neuobičanjeno vjenčanje

Vrijeme je prolazilo i bližili su se božićni praznici. Melissa i ja smo ih trebale provesti kod kuće, u Londonu, s mamom i tatom. Tamo bismo se trebali dogovoriti oko stvari vezanih uz vjenčanje i odrediti točan datum.

Inače bi nam mama i tata poslali pismo svakog tjedna, obično samo da pitaju kako je u školi i kako prolaze moje instrukcije. Znali su da idem na instrukcije kod profesora Lupina iz čitanja sjećanja, nisam im mogla ne reći za to. Ali im nisam rekla za Kamen. Nisam htjela da se previše brinu.

Danas je srijeda, a oni još uvijek nisu poslali pismo. Škola završava u petak, u subotu putujemo doma, a u nedjelju je Božić. Mama je obećala da će se još javiti prije nego što idemo, a budući da još nije, počela sam se brinuti.

Amelie me uvjeravala da je sve u redu. Kad smo već kod nje, saznali smo zašto je onako nestajala. Ako ste pomislili da ima dečka, niste bili u krivu. Opet, ako ste pomislili da je nešto vezano za školu, isto niste bili u krivu.

Naime, Amelie ide na instrukcije kod profesorice McGonnagal. Ne zato što nije dobra u Preobrazbi nego zato što će postati animagus. Profesorica McGonnagal je zaključila da Amelie, uz ove ocjene, ima dovoljno predispozicija za to.

Isto tako, Amelie se potajno sastajala s jednim dečkom iz Hufflepuffa. Zove se Jamie Stewart i jako je simpatičan i duhovit. Da nemam Michaela bila bih užasno ljubomorna na Amelie.

Kad smo već kod Michaela, čini se da je shvatio da me malo guši, iako sve sumnjam da mu je Annabelle rekla. Ona je uvijek izravna kada je riječ o dečkima. Uglavnom, više ne ide na svaki sat sa mnom tako da mi, kad se napokon vidimo, nikad nije naporan.

***

˝Dodaj mi onaj sok od bundeve˝, rekla je Irma u četvrtak na doručku.

Upravo u tom trenutku čuo se lepet krila i Veliku dvoranu su ispunile sove. Odmah me u želudcu nešto stisnulo kad sam se sjetila da se mama i tata još uvijek nisu javili. Već sam se prestala nadati pismu i nisam ni pogledala prema gore pogledom tražeći tatinu crnu ušaru. Zato sam se jako iznenadila kad je pored mog tanjura pala smeđa omotnica.

Melissa je naravno bila brža. Sjedila je tri mjesta dalje, ali je u sekundi uspjela zgrabiti i rastrgati omotnicu. Dok sam ja još iznenađeno buljila u prazno mjesto pored tanjura ona je već na glas čitala:

˝...nadamo se da je u školi sve dobro, bla, bla, bla... znamo da se dugo nismo javili, bla, bla, bla... ˝

Preokrenula je očima, okrenula je pismo na drugu stranu i uzviknula: ˝Aha! Evo ga!˝

Došlo je do nekih promjena u planu i tata i ja smo se odlučili vjenčati ovaj vikend. Znamo da sad mislite kako smo sve već uspjeli organizirati, ali nećemo se vjenčati u Londonu. Dok vam ovo pišem, sjedimo u hotelu u Las Vegasu, a kad ćete vi ovo čitati, već ćemo sigurno biti vjenčani.
Nemojte se ljutiti na nas, ovako je najbolje jer je baka Alisson navalila s planovima za veliko vjenčanje, a vi znate koliko tata i ja mrzimo pretjerivanje.

Na žalost vam moram reći da ćete za praznike morati ostati u školi. Tako mi je žao što nećete biti na vjenčanju.

Puno vas vole
Mama i tata



˝I ja i Annabelle ostajemo˝, rekla je Irma pokušavajući nas utješiti.
˝I ja isto˝, dodala je Amelie.

Ja sam samo stajala otvorenih usta, a onda sam se počela smijati.

˝Ovo je kao u nekom američkom filmu!˝ glupo sam izvalila. Ostali su me čudno pogledali.
˝To je neka bezjačka stvar˝, objasnila sam.
˝Jednostavno ne mogu vjerovati da su nam to učinili˝, tužno je rekla Melissa. ˝A tako sam htjela biti na vjenčanju.˝
˝Ti bar ostaješ s Willom preko praznika, ali ja ću se morati oprostiti od Michaela. On ide doma na praznike.˝
˝Ma bit će nam super, škola sutra završava i počinje tulumarenje!˝ rekla je Annabelle veselo.

Nisam se mogla ne veseliti s njom.



Vratila sam se! Znam da u postu nema neke prevelike radnje, ali nadam se da vam se sviđa. Pusa... :)

Dodatak:
Sutra, 18.2.2008. je prvi rođendan mog bloga. Kad pogledam unazad čini mi se da sam tu puno dulje. Preživjela sam otvaranje i zatvaranje raznih HPFF blogova, preuređenje blog.hr-a, i bezbroj vaših novih postova. Nadam se da ću ovdje biti još bar deset puta toliko.


Post je objavljen 09.02.2008. u 13:25 sati.