Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

PLAMTEČI BROD PLUTA PREMA OTOKU PORERU

ROVINJ

Nagib broda se zasad nije povećao što znači da je smanjena mogućnost potonuća, međutim strahuje se da bi do brzog potonuća moglo doći ako eksplodira spremnik s gorivom. Brod je na 11 milja od obale i pluta brzinom od 1,5NM /na sat prema otočiću Poreru, točnije prema južnoj istarskoj bali. Trenutno se nalazi 11 NM zapadno od Nacionalnog parka Brijuni, a promijeni li se struja prijeti opasnost da brod za nekih 12 sati stigne do istarske obale.

Povodom požara na turskom brodu i prijetećeg onečišćenja mora, održat će se danas u 18 sati, u sjedištu Poglavarstva Istarske županije u Puli, izvanredna sjednica Županijskog zapovjedništva zaštite i spašavanja. Poslije sjednice, oko 18.30 sati, bit će rezervirano vrijeme za izjave medijima.

Kako saznaje Regional express od zapovjednika Stožera operativnog centra Istarske županije Roberta Belušića, brod se trenutačno hladi vodom iz više remorkera, dok kanaderi požar pokušavaju ugasiti pomoću pjene po olupini. Stožer se aktivirao kako bi sanirao i ograničio eventualna onečišćenja uzrokovana naftom. Opasnost od potonuća broda je teško predvidjeti kao i vrijeme u kojem će se vatra obuzdati, no za sada još uvijek nema onečišćenja mora. Cropress.com

Slovenija nudi pomoć i prati situaciju
RTV Slovenija: Hoče li bura spasiti slovensko more

Post je objavljen 06.02.2008. u 16:53 sati.