Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/harpplayer

Marketing

Hohner harmonike s potpisom – usporedni test

Firma Hohner povremeno izbaci pokoju seriju harmonika s potpisom. Nekad su u pitanju inovatori na određenim modelima, ponekad virtuozi na usnoj harmonici a ponekad slavne osobe iz svijeta glazbe koje vrlo rijetko i koriste harmoniku ali vjerovatno pospješuju prodaju. Ovoga puta sam za usporedni test izdvoijo virtuoza i slavnu osobu.

J.J. Milteau - Deep Blues MS

Na prvi pogled djeluje kao harmonika sa metalnim tijelom ali radi se ipak o srebrnoj plastici. Dakle klasični MS model s niklovanim pokrovom na kojem je otisnut potpis virtuoza na dijatonskoj harmonici i jednoga od najboljih francuskih usno-harmonikaša J.J. Milteau-a. Pokrov ima proreze sa svake strane kao i Marine Band tako da daje bolji zvuk kod akustične svirke a dostupni tonaliteti su C, G, A, Bb, D low i F low. U globalu sasvim solidna harmonika finog izgleda i ugodnoga zvuka.


Image Hosted by ImageShack.us


Steven Tyler Signature Series

Ovaj Hohnerov novitet bit će dostupan tek u 4. mj. ove godine a radi se o harmonici s potpisom Stevena Tylera frontmena grupe Aerosmith. Tyler je usko surađivao sa Hohnerom u izradi i konačni rezultat je harmonika sa drvenim tijelom i pločicama kakve koristi i Meisterklasse model. Pokrov je crne boje sa laserski printanim potpisom u srebrnoj boji. Harmonika je iz A tonaliteta, Tylerovog omiljenog a isporučuje se u atraktivnoj kutiji koju mora imati svaki Aerosmith fan koji drži do sebe.

Image Hosted by ImageShack.us


- klik na sliku za uvećanje

Prema ovom usporednom testu čini se da je neusporedivo bolji harmonikaš J.J. Milteau dobio lošiju harmoniku od Steven Tylera. Iako je Tylerova harmonika samo iz A dura, ima dosta kvalitetnije komponente ali dok se ne isproba može se samo nagađati.
J.J. Milteau, Deep Blues kod nas košta oko 150 kn a Tylerova harmonika bi po mojoj procjeni zbog ambalaže i svega navedenog mogla koštati i do 400 kn. što bi bilo možda puno i za okorjele fanove.

Slične Hohnerove harmonike:

The Beatles Harmonica
Marine Band SBS
Alabama Blues
...

Post je objavljen 02.02.2008. u 19:43 sati.