Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/konzument

Marketing

Stav Društva Konzument o poskupljenjima i ekonomskoj politici u Hrvatskoj

Društvo Konzument podržava antiinflacijske mjere Hrvatske narodne banke (HNB) odnosno monetarnu politiku koju vodi guverner Hrvatske narodne banke Željko Rohatinski. Također, smatramo kako trenutačnu antiinflacijsku politiku HNB-a mora podržati i Vladina ekonomska politika.

Podržavamo dogovor koji je Vlada postigla sa trgovcima o pojeftinjenju određenih prehrambenih proizvoda kao i odluku Vlade o zamrzavanju cijena plina i električne energije do ljeta. Međutim, takve kratkoročne mjere Vlade ne rješavaju probleme.

Novi državni proračun mora biti štedljiviji na luksuzu države te više podržati socijalnu i razvojnu komponentu. Smatramo da država koja raspolaže sa sredstvima prikupljenim od građana Republike Hrvatske mora raspolagati racionalnije te da se s obzirom na velika porezna davanja socijalna komponenta, obrazovanje i razvoj moraju staviti na prioritetna mjesta.

Upozoravamo kako Hrvatska i dalje nema adekvatno riješeno pitanje besplatne pravne pomoći građanima lošijeg imovinskog stanja. Također, ovim putem upozoravamo i na rastuće probleme u zdravstvu. Nejednakost u zdravstvenom sustavu, manjak kadrova i sve veći dugovi zdravstvenog sustava moraju se rješavati i predstavljaju puno isplativiju investiciju od ulaganja u infrastrukturu za sportska prvenstva.

Podsjećamo kako se predstavnička tijela biraju od strane građana kako bi im osigurala bolji život i zaštitu te da se projekti svih razina predstavničkih tijela moraju okretati ponajprije prema zahtjevima i potrebama građana. Hrvatska raspolaže velikim resursima koja mogu podići standard naših građana.

Post je objavljen 01.02.2008. u 18:18 sati.