Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/1872008

Marketing

Heath Ledger Forever

Odradio sam ovaj filmić u skromnom Windows Movie Makeru, provjerite sami:



Prenosim iznimno lijepe riječi redatelja Christophera Nolana o Heathu Ledgeru, samo za vas - prevedeno s engleskog:

Jedne večeri, dok stojim u LaSalle ulici u Chicagu, pokušavajući da organiziram snimanje za 'Viteza Tame', asistent producenta prolazi na skateboardu. Tiho, žalim za trenutkom kada je Heath prvi puta došao na set na dasci, odjeven u Jokera. Bojao sam se na reakciju fanova, ali rezultat je zapravo bilo promoviranje skateboardinga među mlađom ekipom filma. Ako biste pitali te klince zašto su donijeli daske na snimanje, odgovorili bi vam iskreno kako ne znaju. To je prava karizma - nevidljiva i prirodna baš kao i gravitacija. To je ono što je Heath imao.

Heath je isijavao kreativnošću. Bila je u svakoj njegovoj gesti. Jednom mi je rekao da voli čekati između poslova dok ne bi postao kreativno gladan. Dok nije želio raditi to opet. Ponio je taj entuzijazam na set svaki dan. Nema mnogo glumaca koji vas mogu posramiti zbog toga što se žalite što radite najbolji posao na svijetu. Heath je bio jedan od njih.

Jednom su on i drugi glumac snimali iznimno zahtjevnu scenu. Imali smo dva dana za snimanje, i na kraju prvog dana, uistinu su pronašli nešto i Heath se bojao da će to izgubiti ako stanu. Htio je nastaviti i završiti to kako treba. Teško je tražiti od ekipe da nastavi dok je kasno i dok znaju da je preostalo mnogo vremena sljedećeg dana. Ali svi su izgledali kao da znaju da je Heath imao nešto posebno i da to moramo uhvatiti prije nego što nestane. Mjesecima poslije, saznao sam da je Heath, dok je napuštao set te večeri, tiho zahvalio svakom pojedinom članu ekipe na dugotrajnom poslu. Tiho. Ne kao da želi nešto dokazati, jednostavno zahvalan za priliku koju su mu dali.

Te večeri na ulicama Chicaga bile su ispunjene kaskaderskim scenama. To znaju biti dosadna vremena za glumca, ali Heath je bio fasciniran, željno prihvativši naš poziv za vožnju u 'kamera-autu', dok smo lovili automobile kroz filmsku gužvu - ne samo zbog uzbuđenja, već zbog toga što je želio biti dio toga. Dio svega. Donio je svoj laptop u auto i imali smo projekciju njegovih dvaju kratkih filmova u izradi, iznimno uzbudljivih i originalnih. Nikada se nisam osjećao tako staro kao kada sam promatrao Heathovo istraživanje vlastitih talenata. Te noći sam mu ponudio da dođe na set bilo koje slobodne večeri, tako da vidi što radimo, znajući da neće odbiti.

Kada uđete u montažnu sobu nakon snimanja filma, osjećate odgovornost prema glumcu koji vam je vjerovao, a Heath nam je dao uistinu sve. Kada smo počeli montirati, propitivao sam se o svakom trenutku koji smo stvorili, svakoj sceni koju smo dobili. Zamišljao sam projekciju u kojoj bi mu pokazali završeni film - sjedeći tri-četiri reda iza njega, dok bi promatrao njegovu glavu u potrazi za odgovorima o tome što misli o onome što smo napravili od onoga što nam je dao. Sada ta projekcija nikada neće biti stvarna. Vidim ga svaki dan u montažnoj sobi. Proučavam njegovo lice, njegov glas. I strašno mi nedostaje.

Povratak u LaSalle ulicu, okrećem se svojem asistentu i kažem mu da makne tog klinca na skateboardu iz mog kadra, kada shvaćam - to je Heath, šešir preko njegove glave, ovdje u svojoj slobodnoj večeri prihvaća moj poziv. Ne mogu ne nasmijati se.

->Svaka čast Chris...

Tekst o filmu 'Cloverfield' na javnome...

Update:

Iako je konkretna zanimacija ovog bloga ipak 'TDK', nemojte od mene očekivati potpunu izoliranost od 'ostatka filmskog svijeta', posebno u vremenima pojačane marketinške potpore četvrtom Indiani Jonesu...Indy je Indy, a novi Empire donosi fenomenalne nove slike iz filma čiji trailer očekujemo 15.2...Pa, očekujmo, dragi moji, i veselimo se povratku dobrih, starih filmskih vrijednosti (barem na kratko):

Image Hosted by ImageShack.us

Shia je dobar dečko, Karen Allen izgleda odlično, ali Indy ima bazooku!!! Ili RPG? Moram pitati italian-stalliona...

Image Hosted by ImageShack.us

Cate Blanchett kao ruska agentica Spalko me osvojila fenomenalnom frizurom...badass : )

-blog o Indyju IV je ugašen jerbo nije imao smisla i jer pišem i za javno.com, stoga...'Adios, nepotrebni...blože.'









Post je objavljen 31.01.2008. u 08:22 sati.