Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/miljevci

Marketing

Sveti kutak sela Karalići-svetište Gospe Lurdske


Evo upravo sam se čuo s meni izrazito dragim Šimom Trupkovim,koji je napravio pravi mali sveti kutak u našim Karalićima,a za deveti mjesec najavio pečenog vola,dvije tisuće uzvanika,i proslavu prve godišnjice Svetišta Gospe Lurdske u Karalićima,s nakanom da to postane tradicija.
Donosim uvodnu riječ autora Šime objavljenog u župnom listu „Miljevci“:

„ Ljubav prema rodnom kraju učinila je svoje

Dugo već razmišljam ,a u zadnje vrijeme i intenzivnije,s čime i kako bih se zahvalio dragom Bogu i svetoj majci Mariji,za sva dobročinstva učinjena meni i mojoj obitelji.Razloga je za to,hvala dragom Bogu,napretek.Skoro slavljenje 150-e godišnjice lurdskog ukazanja bili su dovoljan razlo i prilika da u svom selu Karalićima,sagradim sveti kutak.

Kapelu sam posvetio u čast Gospi Lurdskoj,a Vama dragi Miljevčani poklonio sam malo svetište,prostor za molitvu i utjehu.

Iznenađen sam i ponosan kako su moji sumještani prihvatili ovakav način iskazivanja ljubavi i poštovanja prema Bogu i dragoj Gospi.Sve me ovo dodatno uvjerilo da smo mi Miljevčani od pamtivijeka pravi katolici.

Eto dragi moji Miljevčani,nisam bio u prilici pokloniti Vam veliku tvornicu,ali Vama skromnim ljudima bit će dovoljna i ova mala kapela koja će neprekidno zračiti:

snagom duha,snagom vjere i snagom milosti.

Kada ste u prilici navratite do kapele gospe Lurdske,pomolite se i podijelite s Gospom svoju radost ili tugu.Svojim posjetom možda ćete doprinijeti da ovaj prostor izraste u veliko svetište Gospe Lurdske,nahraniti i utješit ćete svoju dušu i mene učiniti sretnim i radosnim.

Zauzvrat, dragi moji,želim Vam da uvijek budete vođeni Gospinom nježnom rukom,plemenitim srcem i majčinskom ljubavlju.

Dragi Isus neka bude uvijek uz Vas darujući Vam zdravlje i sreću,kao vjernog prijatelja do kraja života.“

Mr. Šime Vatavuk




Post je objavljen 25.01.2008. u 16:18 sati.