Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Art & clubbing

U prostorijama Molekule najavljen je ovogodišnji Art & Clubbing u oragnizaciji udruge Drugo more koji će se održati 25. i 26. siječnja, odnosno ovaj petak i subotu u HKD-u.
Na programu će biti dvije solo predstave «O boli i šahu» Damira Bartola Indoša i «Raj 2- neprekinut zvuk padajućeg stabla» Rose Casado.
U svom performansu Bartol Indoš, jedan od najstarijih hrvatskih performera, će spojiti svoju priću o odrastanju s starim odbačenim predmetima i političkim revolucionarima koji su utjecali na njegovo odrastanje. Također, tijekom predstave bit će česta interakcija s publikom, kako bi umjetnik uspio u svojoj namjeri da otkrivajući svoje odrastanje, preda sebe u potpunosti publici.
U drugom performansu Rosa Casado, kaja je dio svoje karijere provela u danskom Odin teatru, će tematizirati migracije i turizam, tako što će tijekom svoje predstave crtati svoje turističko putovanje i staviti ga u suodnos s migracijom gospodina Boyea iz Snegala u Španjolsku.
Svaka predstava počinje u 20 sati, a cijena karata iznosi 45 kuna, dok za studente i učenike iznosi 25 kuna.
After party je u klubu Discorida,
Na presici je predstavljen i ovogodišnji program saveza udruga Molekula. U ožujku će se otvoriti izložba Rijeka – Torino – Napoli – Milano, na kojoj će se prikazati suvremena talijanska umjetnost po izboru kustosa Luigia Giovanozzoa iz Napulja. Izložba će se održati u galeriji Kortil.
Zatim će se tijekom travnja u HKD-u održati treći po redu filmski festival Mediteranske igre, a ove godine će se prikazati filmovi suvremenog francuskog autora Roberta Guediguiana. Radi se o filmovima koji spadaju pod tzv. Marseillesku kroniku, a nastali su između 1997. i 2005. godine.
Tijekom ožujka i travnja održat će se serija predavanja radionica kojima će se posjetitelji upoznati sa intredisciplinarnom pristupom i prirodom novomedijskih umjetnosti.
A u jesen će se održati centralni program Molekule «Moje, tvoje, naše» koji će se ove godine kroz predavanja, izložbe i radionice baviti temom građanstva i konzumerizma. U sklopu programa održat će se i sajam nezavisnog izdavaštva kojeg organizira udruga Infošop škatula.


Post je objavljen 22.01.2008. u 12:19 sati.