Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/virtuela

Marketing

Ben had a bit of a fall...

Image Hosted by ImageShack.us

Elijah Gowin

Nazvala me Silvia, investment bankerica i jedna stvarno izuzetna osoba.
Silvia plače.
Kaže: "Umrla je Ben"...

Silvia i ja smo bliske prijateljice cijeli jedan život.
Ben je njezina prijateljica s faksa, a u svojim ranim dvadesetima dijelile su stan u Londonu.
Silvia je Talijanka, Ben Kineskinja iz Hong Konga, od malena u Britaniji. Upoznale su se u Bristolu.
Ja sam Ben upoznala preko Silvie. Zadnji put smo se vidjele u Ovadi, na Silvijinoj svadbi prije četiri godine.

Silvia priča: "Nazvala me Benina sestra i rekla: 'Ben had a bit of a fall...', i ja sam pomislila da je Ben u bolnici, a sestra doda: '...and she is dead'"...

Kaže, nije htjela čeprkati po detaljima, jer sestra očito nije spremna za razgovor.

Ovo je priča o Ben.

Mi smo je zvale Baksuz Ben. Kud god da Ben krene, što god da poduzme, uvijek neko sranje! Silvia je sasvim otvoreno tvrdila - u našim mladim danima kada se takvi komentari nisu činili neumjesni - da Ben neće doživjeti starost.

Da Ben nije baš bila OK sa svojom ludo bogatom obitelji postalo nam je jasno odmah na početku poznanstva. Tvrdila je da ne govori mandarin, da pače ne razumije ni riječi tog egzotičnog jezika, a ondak smo sasvim slučajno skopčali da Benina majka ne govori ni riječi engleskoga i da se doma ne priča ništa do kineski!
Ajde, rekosmo, cura se hoće adaptirati, ona je tu maltene od rođenja a mi je jebemo s nekim mandarinom, ali onda - na prvoj godini faksa - ubio se neki Benin bivši dečko - sin obiteljskih prijatelja i ostavio oproštajno pismo u kojem za svoj čin optužuje Ben! Umjesto da odrasli i takozvani zreli roditelji priskoče zaštititi osamnaestogodišnju kćer, cijela se obitelj uroti protiv djevojke i opizde: "Ubila si ga, kurvo!".
E, ondak mi je bilo jasno zašto Ben ne razumije i ne govori mandarin!

Ondak je prije par godina umrla Benina baka i svu imovinu ostavila Ben!
U familiji konsternacija, krik i bijes! Predaju stvar na sud i dobiju parnicu - Stara nije bila prisebna kada je sastavljala oporuku!
Jednu stvar međutim, nisu demantirali.
Iz bakine oporuke Ben saznaje tajnu zašto je obitelj 'mrzi', zašto su prema njoj u odnosu na svu drugu djecu uvijek bili drugačiji, odbojni, neprijateljski... Benin otac nije njezin biološki otac. Pravi je otac pokojni 'očev' brat, bakin mlađi sin. Kako i zašto se majka spanđala sa šurjakom, samo nebo zna, a majka je valjda zadnja koja će o tome pričati. Familija je ušuškala mračnu tajnu sve dok luda baba nije prolupala i progovorila!

"Sad su mi mnoge stvari jasnije", povjerila se Ben Silviji.

Od samoubojstva bivšega dečka do Bakine tajne, Ben je nekoliko puta dobrano pretučena; jedanput kada ju je na pješačkom prijelazu skoro pregazio neki bijesni vozač pa ga Ben opsovala, a ovaj stao i dobro je izbubetao, a drugi put kada su je opljačkali pred izlazom iz stana pa ju je mlada crnkinja onako usput dodatno izdevetala.
Onda ju je jedno ljeto neki 'poznanik' iz noćnog kluba nokautirao i silovao, a policija ju je ismijala jerbo je u noćnom klubu radila kao 'djevojka za razgovor' pa joj valjda silovanje i knock-out idu u opis radnog mjesta.

Udala se za nekog Amerikanca.
Vidjela sam ga samo jednom.
Nas desetak sjedilo je za velikim stolom u nekom fensi-šmensi londonskom restoranu, a Ben i Muž su svako malo odlazili na zahod. Ja sam bila jedini Ivan Lacković Croata za tim stolom koji nije skopčao da ono dvoje u toaletu šmrkaju koku. Ondak je Ben pozlilo pa se lijepo ispovraćala u porculanski tanjur pred svima nama, a ja sam si mislila: Jadna djevojka, kako joj je samo iznenada pozlilo!, dok je otmjeni konobar s licem indiferentne granitne stijene odnio Benine povraćotine daleko u mrak.

Pa su je izbacili iz aerodromskog lounge-a - da je prepijana - kada je letila Mužu u New York.
"Kako netko može biti prepijan u aerodromskom lounge-u???", vajkala se Silvia. "Pa tamo su svi pijani!?! Ben je nadmašila samu sebe!".

Muž ju je ostavio s nekom prebogatom ljepoticom nakon manje od dvije godine braka.

Posljednji put Silvia se čula s Ben pred Božić.

Rekla je da ne zna gdje će na Badnjak, jerbo da s familijom nije u dobrim odnosima, štogod da joj je to značilo.
Navodno je jedna od njezinih sestara nedavno prekinula s nekim tipom koji se onda preko Ben pokušavao sestri uvaliti natrag pa je (tip) pozvao Ben u Saudijsku Arabiju na izlet, a familija je govorila - ne idi - a Ben ko Ben, nije joj vrag dao mira pa je išla jahati jebene kamile - i sad je na božićnom ledu.

Silvia je otišla s mužem kod roditelja, a Ben nije pozvala sa sobom.

Pitam je: "Gdje je sad radila?".
"Nije radila", odgovori Silvia.

"Meni se čini da je Ben sama skočila...".
"I meni", složi se Silvia.
"Ali to familija nikada neće priznati".
"Nikada...".


Post je objavljen 22.01.2008. u 12:13 sati.