Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/recenzijefilmova

Marketing

Halloween H20: 20 Years Later (1998)

Image Hosted by ImageShack.us


Redatelj: Steve Miner
Scenaristi: Debra Hill i John Carpenter
Glume:

Jamie Lee Curtis - Laurie Strode / Keri Tate
(poznatije uloge imala je u filmovima Columbo: Forgotten Lady, Halloween 1,2,3,7,8, The Fog, Prom Night, Terror Train, Escape from the New York, Freaky Friday)

Josh Hartnett - John Tate
(poznatije uloge imao je u filmovima Pearl Harbor, O, Sin City, 30 Days of Night)

Adam Arkin - Will Brennan
(poznatije uloge imao je u filmovima Lake Placid)

LL Cool J - Ronald 'Ronny' Jones
(poznatije uloge imao je u filmovima Deep Blue Sea, Charlie 's Angels, S.W.A.T.)

Zemlja: SAD
Mjesto snimanja filma: Canfield-Moreno Estate - 1923 Micheltorena St., Silver Lake, Los Angeles, California, USA
Žanr: Horror triler
Drugi nazivi filma:
Halloween 7 (USA) (working title)
Halloween 7: The Revenge of Laurie Strode (USA) (working title)
Halloween: H20 (USA) (promotional title)
Halloween: H20 (20 Years Later) (USA) (promotional title)
Halloween: The Revenge of Laurie Strode (USA) (working title)
Trajanje: 86 min
Tagline filma: This summer, terror won't be taking a vacation.
Ocjena na IMDB-u: 5,2 / 10
Moja ocjena: 3,1 / 5 zijev

Sadržaj filma:

On Halloween in 1963, Michael Myers murdered his sister, Judith. In 1978, he broke out to kill his other sister, Laurie Strode (Jamie Lee Curtis). He killed all of her friends, but she escaped. A few years later, she faked her death so he couldn't find her. But now, in 1998, Michael has returned and found all the papers he needs to find her. He tracks her down to a private school where she has gone under a new name with her son, John (Josh Hartnett). And now, Laurie must do what she should have done a long time ago and finally decided to hunt down the evil one last time.

Moje mišljenje o filmu:

Od Halloween serijala sam pogledao prvi, peti, sedmi, osmi nastavak i remake. Peti mi je najgori, a ostali su mi se svidjeli ili su mi prosjek, kao i ovaj nastavak. Ako ste mogli primjetiti, ovih dana gledam samo slashere. Igrom slučaja, vjerujte mi. Iako je ovo ne znam već koji puta da gledam ovaj nastavak, ostao mi je uvijek takav kakav je, solidan.

Image Hosted by ImageShack.us


Michael Myers mi je kick ass u ovom nastavku. Laurie Strode me nervira, a njen sin i njegova ekipa su zabavni. U filmu glumi i LL Cool J, meni odličan glumac, koji je ovome nastavku baš dobro došao. u Deep Blue Sea filmu sam uživao njegovom pojavom i sa onom njegovom papigom.
Par scena u filmu ima koje nisu realne. To mi se ne sviđa, ali u Halloween serijalu je to normalno, jer Michael Myers hoda, ovi trče, a on ih stigne izletavajući iza ugla.

Image Hosted by ImageShack.us


Myers opet pokušava ubiti svoju mlađu sestru, a otkrivamo još nešto: Michael zna voziti auto. Tko li ga je samo naučio? No, u ovom nastavku je prošlo 20 godina od radnje u šestom nastavku i Laurie Strode je promijenila i ime i prezime i rodila je sina Johna, no još je ostala uvjerena da je Myers živ, što se i pokazalo. U sljedećem nastavku Michael ju je strpao u ludnicu i ubio ju. Charming.

Image Hosted by ImageShack.us


U cjelosti film mi je tak-tak. Ima mlakih ubojstava, dobra je radnja (ni više ni manje za ovaj serijal), glumci su obećavajući (samo neki) i to je to. Primjetili ste da sound bilo kojeg filma uopće ne komentiram jer mi nije bitan.

Post je objavljen 19.01.2008. u 13:33 sati.