Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dragonheart

Marketing

Batman:Arkham Asylum (FAN FILM)

Ne tako daleke 2003.godine,jedan kratki fan film zaokupio je pozornost Bat-Fanova.
Riječ je o filmu Batman:Dead End
redatelja i special effects majstora imenomSandy Collora,koji je sa svega 30 000 dolara snimio pravo malo remek-djelo.
Film je zaslužio etiketu najboljeg fan filma ikada,te filma koji je na neki način zaslužan za popularnost FAN FILMA danas.
To dokazuje i činjenica da je na IMDB.
ocijenjen sa 7.5/10

Image Hosted by ImageShack.us


No sada je 2008.godina ,a fan filmovi su itekako napredovali,
Fan-Trailer BATMAN : ARKHAM ASYLUM španjolskog redatelja Miguel Mesasa se po pitanju specijalnih efekata može mjeriti sa brojnim današnjim Hollywoodskim hitovima.
Film odlikuje savršena kostimografija,gotička fotografija koja je odlikovala i Tim Burton-ova prva dva Batman filma,a pogotovo Batman Returns.

Radnja filma počinje 1900-te godine u Gotham City-u gdje osnivač najpoznatije ludnice Arkham Asylum,tada jedva desetogodišnji Amadeus Arkham brine o svojoj mentalno bolesnoj majci.
Film skače 100 godina u budućnost,gdje Batman opet ima problema sa Jokerom,Two Faceom i Scarecrowom.

Image Hosted by ImageShack.us


NA SLICI GORE : BATMAN

Kako je ovo ipak trailer,ne mogu baš recenzirati radnju,no zato definitivno moram pohvaliti brzu,stripovsku i dinamičnu režiju.
Brza izmjena kadrova,scene koje govore milijune riječi (kada budete gledali video obratite pozornost na scenu gdje Batman stoji na zgradi obasjan mjesečevom svjetlošću),no tu je i fantastična Danny Elfman-ova glazba kombinirana iz Batmana,Edward Scissorhands-a,i Sleepy Hollow-a.
No ovo je ipak napravljeno po strip predlošku,pa eto da spomenem i autore ovog stripa kojeg se istini za volju još nisam dočepao.
Grant Morrison i Dave McKean autori su ove grafičke novele,koja se prodala u više od 500 000 primjeraka i godinama je bila najprodavanije DC-Comics-ovo izdanje.
I još jedna interesantna stvar oko ovog filma je ta da je glumac Adrian Miranda u filmu glumio 3 lika:Batmana,Jokera i Two-Face-a.
A sada se nadam da ćete pogledati te 2 minute i ostaviti koji komentar.

BATMAN : ARKHAM ASYLUM (Fan Movie Trailer)







Post je objavljen 19.01.2008. u 09:16 sati.