Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/marquise

Marketing

Sleeping with Enemy

Let's talk about the Ex Factor ..

Svatko je nekome bivši. I ne zahvalno, ali svi gejevi se međusobno poznaju. I sve je to jedna paukova mreša gdje do svakog geja možete doći preko nekog drugog. I ne treba vam dugi put. To je prokletstvo naše male zajednice. I koliko god ne želite biti dio te predstave, nemate puno izbora. Ako ste u vezi s nekim, moglo bi se reći da idete u krevet i sa svim njegovim bivšima. Kroz veze gradimo svoju percepciju ljubavi, istražujemo ono što nam se sviđa, što ne, u sexu u ljubavi u intimi u nježnosti. Zaključujemo što želimo od veze i što ne želimo da naša veza bude. Što želimo od partnera i što mu dajemo natrag. I kroz svaki intiman odnos gradimo taj ljubavni spektar naše ličnosti. I naravno da je bitno s kim je vaš partner bio prije vas. Što je ta bivša veza (ili množina njih) istiskivala u vašem partneru. Nije to nešto oko čega se treba zamarati, niti ja govorim da se treba opterečivati bivšima, niti svojim niti njegovim. Ali bivši su njega, a i mene izgradili u tom ljubavnom spektru. Ako i nismo bili zadovoljni u bivšoj vezi, opet barem znamo zbog čega nismo bili zadovoljni i što nam fali tj. što bi htjeli u novoj iliti ovoj vezi. I tako mi kroz veze odrastamo. Znamo što želimo. Po tom bi svaka naša nova veza trebala biti kvalitetnija; još više znamo što želimo i što ne želimo i to tražimo u nekom. Is it always like that? I think ... At least it should be.
With all that said ... I can't help but wonder, am I doing right all the wrongs that his ex made?
Znam puno slučajeva gdje se cijela situacija pretvori u maraton, natjecanje. Jer imamo osjećaj da trebamo biti bolji od bivšeg. A da ne kažem da su često ljudi i ljubomorni na bišve svojih dragih. To ne bi trebalo biti takvo. Jer postoji neki razlog zašto oni nisu više zajedno. Da je sve štimalo, ne bi prekinuli. To možda zvuči primitivno, ali na kraju je zbilja tako. On je sada s vama, ne s njim. For a reason. Opterećivati se s bivšima zbilja zato nema smisla. Ali zgodno je znati na što trebamo obratiti pozornosti. Jer ipak, ta bivša veza odnosno te bivše veze su na neki način postavile standard i očekivanja. I kad to malo pogledam kroz svoje naočale; I have my Wants & Donts ... Dos & Won'ts ... I nekako svi sa svojim bivšima imamo lijepe uspomene i dobre trenutke. I njih ne trebamo izbaciti niti zaboraviti. One su dio nas i nemaju veze s bivšim kao bivšim. Ono što želim reći je da su te uspomene stvarane kad smo bili u vezi s bivšim i imaju veze s tim bivšim jedino kad je on bio s nama u vezi. Te uspomene nemaju veze s tom osobom sad. Ja znam da je meni s određenim dečkom davno bilo prekrasno i predivno. Ali to je bilo s njim tad. Sad je on netko drugi i meni ne znači ništa vezano za te uspomene.
S dečkom s kojim sam sad stvaram nove uspomene i nove trenutke. I on je sad za mene sve i jedino što mi je bitno. I ne uspoređujem ga sa svojim bivšima jer moji bivši su meni dali samo uspomene. Sa svojim dečkom stvaram 'sada' , trenutke i osjećaje koje živim i koji su moja sadašnjost, nadam se i daleka budućnost. I to je ono u što smo fokusirani; sada. I s njim mi je prekrasno, i vjerojatno puno ljepše nego s nekim bivšima, ali ne razmišljam o tome, već jednostavno uživam u 'sada'. Nadam se da i moj dečko tako razmišlja, a zapravo mi nekako i daje do znanja da je tako.

Post je objavljen 16.01.2008. u 17:56 sati.