Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tehnosavjet

Marketing

SP1 beta za Vistu dostupan svima

Microsoft je odlučio testnu verziju prvog seta zakrpa (SP1) za Windows Vistu učiniti javno dostupnom. Riječ je o verziji vrlo bliskoj onoj finalnoj, koja bi se trebala pojaviti uskoro


Foto: Microsoft

Oznaku Release Candidate dobivaju proizvodi koji su još uvijek u razvoju, ali u finalnom stadiju, te kao takvi mogu biti sasvim uporabljivi. Upravo u toj fazi je i Service Pack za Windows Vistu, dugo očekivana skupina ispravaka koja bi trebala poboljšati rad najnovijeg Microsoftovog operativnog sustava.

Izlazak finalne verzije service packa očekuje se krajem zime ili možda u proljeće iako će Microsoft pokušati dovršiti posao prije kraja veljače. Vista se u radu nije pokazala tako stabilnom i savršenom kako je to Microsoft priželjkivao, a SP1 bi trebao ispraviti sve te propuste i napokon natjerati korisnike da prijeđu na novi operativni sustav.

Service Pack 1 osvježen je 9. siječnja i u toj verziji postao je dostupan svakom tko ga želi isprobati, a instalirati ga možete kroz standardni sustav Windows Update. Prije ovog koraka testiranje SP-a za Microsoft je odrađivalo 15.000 službenih beta testera. Ako ste i vi znatiželjni korisnik Viste, moramo vas upozoriti da instalacija nedovršenog softvera može izazvati probleme u radu računala, stoga razmislite dobro prije nego što se odlučite na taj korak.

www.microsoft.com


Post je objavljen 15.01.2008. u 15:43 sati.