Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tisinazvuka666

Marketing

.......

Tuzna je svaka noc kad dodje momenat kad se nasi pogledi moraju rastati.
Tuzna je svaka ulica kojom prolazim u kasnim nocnim satima i pocnem onako bezglavo bjezati od svojih misli koje mi nekada nanose onu tihu i necujnu patnju da moram moje ruke od tvojih skloniti u hladan dzep samoce.

Tjelo lagano gubi gravitaciju a koraci postaju nestabilni i klecavi u stvari njih nema oni ne postoje ne zele da se pomjere sa mjesta stajalista gdje te uvjek cekam i ispracam.Kao malo djete nsalanjam moju glavu na tvoje rame na tvoje srce da oslusnem jos ejdanput kako kuca i da li je zivo.Magnet unutrasnje energije koji posjedujem neda mira nastavku nase price rastanka i ponovnog sastanka.


Lutam u noci kao ptica bez krila koja zeli da odleti daleko gdje nema glasova gdje nalazi osamu sa svoje boli i praznine .Koja trazi visoku planinu odakle moze da nadgleda sve, pa cak i tebe u mislilma da te prati da te osjeti i vidi kako sanjas kako spavas.Kako se budis i kako ti dani prolaze...


Puno pitanja proleti kroz glavu kao kratak film koji nema odgovore.
Kao blagi vjetar u susretu novog dana koji se radja i koji se stvara.
Toliko rijeci proleti u jednom minuti da ponekad nam s ecine nebitnim i nestvarnim,dok vremenom s evracamo na te iste rijeci i smatramo ih svetinjom ikonom bozijim darom.Cudnim putevima svi mi hodimo neko tezim neko laksim.


Dok tragam za osamom da sakrijem vec poznate ti suze koje krenu kao kod djeteta onako jecave i bez prestanka i nedostatka vazduha sakrivam svoje lice pod tvoju jaknu i jecam od onog osjecanja da te oci nisu zaboravile i da te ne zele zaboraviti vec zadrazati uz moje.Pocnem plakati i proklinjati momenat kad osjetih sta znaci ljubav sta znaci voljeti onako u ludilu onako bez svjesnosti.


Nisu suze krive
Nije niko kriv
Vec osjecanje koej te tjera koje te vodi
Nizu suze krive
Ni hladna noc koja snjeva
Ni koraci bez pomoci
Ni dodiri ni zagrljaji
Niko nije kriv
Vec talas osjecanja
Koji zapljuskuje
Tajnu obalu
I napustenu oazu
Koja ceka sunce
Koja ceka vjetar


Photobucket


Post je objavljen 14.01.2008. u 23:11 sati.