Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossanna

Marketing

Jer tamo nema zime...

(by anna)

Znate onu pjesmu Dine Merlina, kaže: „Pala magla do pola Sarajeva“... I to je stvarno živa istina. Kao da na pola Sarajeva postoji neki zid koji određuje granicu dokle padne magla a gdje sunce grije normalno. Međutim, ove sedmice... ne doživjeh ovakvu maglu/smog ni prije rata, kad su fabrike radile punom parom. Ove sedmice, ne da je pala magla do pola Sarajeva, nego je bukvalno progutala Sarajevo. I više nego sablasno je bilo u sred dana ne vidjeti zgradu preko puta. Kad padne noć, o tom hororu da ne govorim. Kao da mi se oblak spustio na prozor, vrlo deprimirajuće i onako pogubno za raspoloženje.

Zato smo se odmah dogovorile još u toku sedmice da u nedjelju idemo na detoksikaciju na neku planinu. Hvala Bogu oko Sarajeva, planina koliko hoćeš no, izbor je pao na Jahorinu. I mogu vam reći da se bolje osjećam.

Photobucket

Snijeg je padao, bilo je pomalo oblačno, ali smo zato mi bile odlično raspoložene i ništa nam nije smetalo. Smijale smo se sve vrijeme, kao i obično samo nama smiješnim situacijama. Srodna Duša nam je postala Jelena, Jeca od milja (o, zašto?) a da ne govorim koliko smo se smijale improvizovanoj kapi tačnije šalu kojeg sam joj obmotala oko glave. Jeco, ti si naša kraljica!

Ove sitne tačkice u daljini su skijaši. Ne da nema šanse da bih se ikada usudila spustiti na skijama niz ovu strminu...Ali, eto, zanimljivo bi i posmatrati.


Photobucket

Ovo je hotel Termag, najljepši na Jahorini, onako malo subjektivno, ali liči mi na neki dvorac još kad snijeg pada, kao iz priče...

Photobucket

Red za žičaru

Photobucket

A ovo je žičara

Photobucket

Inače, Jahorina kao da je postala bivša Juga u malom, od Makedonaca, Srba, Hrvata, Bosanaca, Slovenaca, što zbog naglasaka (što sam u prolazu načula) što zbog registarskih tablica to skontah. I baš je to super, kapaciteti su popunjeni, odavno već...cijene su tak-tak. Pretpostavljam za svakog po nešto.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Moje omiljena zanimacija na planini, kad već ne skijam, jeste - uvući se u neku toplu kućicu tipa Kolibe na Jahorini, piti čaj i jesti recimo ove uštipke

Photobucket

pušiti cigare i gledati kako snijeg pada i skijaše kako se skijaju...

Baš izlet po mojoj mjeri, cure, što prije da ga ponovimo, ovo ja čisto zbog duševnog zdravlja kažem....

Kad smo se spustile u Sarajevo, dočekalo nas je ovakvo nebo. Magla je nestala. Konačno.


Photobucket


Post je objavljen 13.01.2008. u 18:54 sati.