Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fvkmlnovosti

Marketing

LIKOVNA KOLONIJA "ZIMA NA BABIČANKI"

Image Hosted by ImageShack.us


U subotu 5. 1. 2008. u vremenu od 9 do 15 sati, održana je peta po redu Likovna kolonija "Zima na Babičanki" u organizaciji Hrvatskih šuma Koprivnica, Šumarija Pitomača. Koloniji su se odazvali renomirani likovni umjetnici Koprivničko – Križevačke i Virovitičko – Podravske Županije: Kovačić Renata, Mihočka Franjo, Kančal Ivan, Bešenić Drago, Puškaš Božidar, Domitrović Darko, Baltić Hrvoje, Ivanec Stjepan, Jaković Đuro, Lulić Jaroslava, Horvat Mirko, Čurik Gordana, Seidl Ivan i Kranželić Nana. Radili su po osobnom izboru tehnikama akvarela, tuša, pastela ili ulja na platnu.

Koloniji je prisustvovala kao suorganizatorica kjiževnica Božica Jelušić, koja je pritom izjavila da je ovogodišnja Likovna kolonija održana u svom standardnom obliku, sa uzvanicima koji se međusobno dobro poznaju i vrlo dobro zajedno funkcioniraju. Postignuta je radna i natjecateljska atmosfera, a rezultat su respektabilni uradci, za budući fundus galerije u okviru Hrvatskih šuma.

Naglašeno zadovoljstvo radom Kolonije izrazio je njen glavni domaćin upravitelj Šumarije Pitomača, Branko Sobota rekavši: – Mi već tradicionalno održavamo ovakve skupove, namjerno zimi, zbog snježnih ugođaja. U odnosu na prethodne četiri kolonije, ove godine prvi puta se potrefilo da ugođaj bude zimski. To me veseli. Nadam se da su umjetnici zadovoljni ambijentom i motivima za svoje uradke. Okupljamo umjetnika Podravskog kraja od Virovitice do Koprivnice. Slike, proizvodi ove kolonmije ostaju u fundusu Šumarije. One služe za opremanje prostorija uprave Hrvatskih šuma Koprivnica, za opremanje svih objekata Šumarija, lugarnica i lovačkih objekata i za poklone. Uz to, nakon svake dvije ovakve Kolonije, organiziramo jednu izložbu za javnost. Slijedeću takvu Izložbu, planiramo ostvariti u 3. mjesecu ove godine u dvorišnim prostorijama Šumarije u Pitomači-.

Sve je završilo ugodnim druženjem, uz doviđenja do godine na Babičanki.


Barica Mihoković


Post je objavljen 12.01.2008. u 16:46 sati.