Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/horsepower2

Marketing

TENNESSEE WALKING HORSE

Ova je pasmina nastala križanjem Narrangasett Pacera, Morgana, Saddlebreda i Thoroughbreda.Tennessee je prva pasmina konja koja je dobila ime po saveznoj državi u kojoj je nastao. U SAD-u je uknjiženo 330 000 grla ove pasmine.Kroz povijest su korišteni za rad i nadgledanje velikih plantaža diljem Amerike, dok se danas koriste uglavnom za rekreaciju. Walking konji su mirnog temperamenta i izuzetno su inteligentni, a naziv «walking» potiče od njihovog specifičnog hoda i poze pri stajanju. Ta osobina (poza i korak) je posljedica njihove građe tijela, ali se upotrebljavaju i posebne potkove koje ističu takvo držanje. Njihovo kretanje podsjeća na pokrete ljuljačke(iluzija plovidbe) i upravo je to osobina karakteristična za Tennessee Walking Horses.
VISINA: 14,3- 17 dlanova
TEŽINA: 450-550 kg




Walkeri se javljaju u svim bojama, ali najčešće u crnoj boji bez bijelih oznaka pa zbog toga i zbog slične građe tijela podsjećaju na frizijce; na nogama imaju kićice i jake zglobove te bujnu grivu i rep kao i frizijci.
Moguće je susresti Walkere u crno-bijeloj ili bilo kojoj drugoj kombinaciji s paint ili bio kojim šarenim konjima. Pri takvom križanju oni češće nasljeđuju boju dok poprilično zadržavaju specifičan oblik tijela.




Post je objavljen 12.01.2008. u 12:38 sati.