Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dio

Marketing

Kultura 21. stoljeća

Ako ćemo baš tražiti razloge zašto u 21. (riječima dvajesprvom) stoljeću nema prave kulture, možemo onda reći da je za sve, kao i za mnoge druge stvari, kriva Amerika, točnije Sjedinjene Američke Države, da ne bismo uvrijedili Meksikance, Kanađane, Brazilce i ostale narode na američkim kontinentima. SAD se razlikuje od ostalih država; kao prvo - mlađa je od bečke kanalizacije, kao drugo - u njoj ima mnogo naroda koji sebe nazivaju Amerikancima, toj izmišljenoj kompenzaciji za narodnost, kao treće - ponose se svojom državom, svojim američkim narodom i svojom američkom "kulturom." Ako mislite da je Amerika premlada da bi imala kulturu, sasvim ste u pravu. Amerikancima je kultura bejzbol, Coca Cola, Uncle Sam, Hollywood i onaj ragbi kojeg Amerikanci nazivaju nogometom. I žvake. Uzmimo sad da Hollywood prodaje tu svoju "kulturu" ostatku svijeta. Zamislite jedan planet pun Amerikanaca - ignorantnih, neobrazovanih ljudi, ispranih mozgova, koji ne znaju ništa o vanjskom svijetu, kojim njihova vlada upravlja.

TV je odraz današnje kulture. Samo ga upalite. Što vidite?

Hrpu sranja, naravno!

I sad - top 5 najgorih serija na teveu.


#5 - Pod istim krovom

Ova je rekorderka - humoristična serija bez imalo humora, bez simpatičnih likova. Dođe mi da opalim Urkela tavom po faci. Vidio sam mnogo ljudi koji obožavaju ovu seriju i vole likove. Još malo pa će i Charles Manson postati ljudima simpatičan ("ma on je bio samo neshavćen i sramežljiv momak"). Ljudi! Ovo nije dobra serija. Glumci nisu simpatični i ne znaju glumiti. Zabijte glavu u konjski izmet - to je puno bolje utrošeno vrijeme.

#4 - Puna kuća

Nisam mislio da moja mržnja prema sestrama Olsen i njihovom "stvaralaštvu" može ikako postati veća. Prevario sam se. Puna kuća je gora od Urkela za deset kopalja. Zašto? Zato što tko god je napisao ovo smeće igra na kartu simpatičnosti djece, koja ga svojim slatkim lišcima izvlače iz njegove očite nesposobnosti. No bez uspleha. Djeca nisu simpatična. Djeca su odvratna, glupa, bučna i prljava. Mičite ih s ekrana.

#3 - Big Brother

Ovo vrijedi i za ostale reality emisije: da želim gledati kretene bez imalo talenta, inteligencije, pristojnosti ili opće kulture kako sjede okolo, ništa ne rade i prde u fotelju, onda bih gledao sjednicu Sabora. Tamo bar glume da su korisni. U BB kući ne rade ništa 3 mjeseca i ponosni su na to.

#2 - Krim Team 2

Nešto mi nije jasno. Zašto se serija zove Krim Team 2? Kao prvo: krim je pisano na hrvatskom, a team na engleskom. Da je bilo Crim team, ili Krim tim, onda bi to bilo bolje. I zašto 2? Je li bio Krim Team 1? U prvim epizodama, policajci niti ne pokazuju značku. Zamislite da vam netko pokuca na vrata, vi otvorite i vidite ćelavca koji vas gleda i kaže:"Krim Tim 2. Riječ je o vašem mužu." Hoćete li vi njemu vjerovati? "Daj ćelavi, pokaži značku ili se goni." Ali neeeeeee. Žena mu povjeruje, ali što točno? Nije rekao što se desilo njenom mužu, nego je samo zašutio i dao njoj da pogađa. Pravi gad. Gluma je legendarna. Epileptični majmun bi to bolje odradio. Uglavnom - dobro zasluženo drugo mjesto.

#1 - Ružna ljepotica

Za razliku od ružne Betty, glavni lik ovog proljeva nije nimalo simpatičan lik. Naprotiv, ide mi na živce. Kada pogledam Ružnu ljepoticu i čujem onu usranu sinkronizaciju i djetinjastu glazbu, dođe mi da dohvatim lopatu i ružnoj ljepotici izbijem protezu iz usta. Mičite to s tevea!!!

Slijedi nastavak, u kojem ćemo govoriti o sva tri filma napravljena poslije 2000. godine, koja nisu sranje. To su redom: Gospodar prstenova: Prstenova Družina, Gospodar Prstenova: Dvije Kule i Gospodar Prstenova: Povratak Kralja. Ako mislite da ima još koji dobar film npravljen u ovom stojleću, varate se.

Post je objavljen 10.01.2008. u 14:25 sati.